Hronika

Sedam osoba povređeno zbog neprilagođene brzine i alkohola

Saobraćajne nezgode
Foto: ilustracija

Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, od kojih pet sa nastradalim licima i dve sa materijalnom štetom.

 

U ovim saobraćajnim nezgodama sedam lica je lakše povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 810.000 dinara.

 

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom (jedna), nepropisne radnje vozilom (jedna), neustupanja prvenstva prolaza (tri), neustupanja prvenstva prolaza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola (jedna), nedržanja vozila uz desnu ivicu kolovoza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola (jedna).

 

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka su podneti protiv 21 učesnika u saobraćaju i izdato je 79 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 18 vozača, od toga jedan zbog upravljanja vozilom bez odgovarajuće kategorije, dva zbog ostalih isključenja i 15 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola. Takođe, iz saobraćaja je isključeno jedno vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar.

 

Podeli članak