Hronika YSLAJDER

SAOBRAĆAJNI VIKEND: BILO I TREŽNJENJA

saobraćajne nezgode
Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri saobraćajne nezgode sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

 

policija
Foto: Dušan Bartolović

 

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su teže povređena, a sedam lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 363 000 dinara.

 

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – tri, neustupanja prvenstva prolaza – jedna i neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

 

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 20 učesnika u saobraćaju i izdata su 64 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, od toga 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu.

 

Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga 4 vozila zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog toga što nije upisano u jedinstveni registar vozila.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM