Hronika YSLAJDER

SAOBRAĆAJNI VIKEND: BILO I TREŽNJENJA

saobraćajne nezgode
Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri saobraćajne nezgode sa povređenim licima i jedna sa materijalnom štetom.

 

policija
Foto: Dušan Bartolović

 

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su teže povređena, a sedam lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 363 000 dinara.

 

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – tri, neustupanja prvenstva prolaza – jedna i neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

 

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 20 učesnika u saobraćaju i izdata su 64 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, od toga 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu.

 

Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga 4 vozila zbog tehničke neispravnosti i 1 vozilo zbog toga što nije upisano u jedinstveni registar vozila.

Podeli članak
sinovoz
FAM