Hronika YSLAJDER

RAZBOJNICI TUKLI UKUĆANE, ODNELI VIŠE OD 1,5 MILIONA DINARA!

razbojništvo
Foto: ilustracija

JARKOVAC – Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu podiglo je optužnicu protiv D. D. (29) i D. N. (26), obojica iz Žitišta, kao i protiv V. Š. (27) iz Jarkovca, zbog sumnje da su počinili tri krivična dela razbojništva.

 

Foto: ilustracija

 

Kako se navodi u optužnici, okrivljeni D. D. i D. N. su 8. oktobra 2014. godine, u Jarkovcu, maskirani fantomkama, ušli u kuću koja je u vlasništvu oštećenog V.Š. Tamo su zatekli oštećene D. Š. i A. N, koje su sprejom poprskali po očima, pri čemu je D. D. u njih uperio i pištolj. Nakon toga su tražili od oštećenih da im daju novac i zlato, te im je D. Š. predala zlato i pare, u ukupnoj protivvrednosti od 119.000 dinara. Posle toga su ukućanima vezali ruke plastičnim vezicama i kablovima, i onda su otišli iz kuće. Za sve to vreme, okrivljeni V. Š. bio je na ulici, u blizini kuće, i pazio da neko ne naiđe.

 

Još jedno razbojništvo počinili su istog dana, kada su D. D. i D. N. došli do kuće oštećenih M. N. i A. N. Preskočili su uličnu kapiju, provalili u kuću, poprskali sprejom oštećene po očima, a nakon toga ih izudarali, vezali i oduzeli im novac i zlatan nakit, u ukupnoj vrednosti od 250.000 dinara. I ovog puta je V. Š. „čuvao stražu“.

 

Poslednje razbojništvo, obuhvaćeno ovom optužnicom, okrivljeni su počinili 23. novembra 2015. godine, u Novom Kozjaku. Nakon što im je okrivljeni V. Š. objasnio gde se nalazi kuća oštećenih D. S. i S. S. i ko se nalazi tamo, D. D. i D. N. su ušli u objekat, poprskali dvoje ukućana sprejom po očima, a zatim ih vezali. Oštećenom D. S. su stavljali nož pod grlo, a oštećenu S. S. su više puta udarili. Kad im je D. S. rekao gde se nalaze pare, oni su sa oštećenih skinuli sat i zlatan nakit, potom su uzeli i sav novac koji su pronašli, sve u ukupnoj dinarskoj protivvrednosti od 1,4 miliona dinara.

Podeli članak
sinovoz
FAM