Hronika

PRVO KAZNA, ONDA DOKUMENT

ZRENJANIN – Ko ne plati kaznu za saobraćajni ili neki drugi prekršaj za koji je nadležan prekršajni sud, ubuduće može imati problema u normalnom funkcionisanju.

Sedište Prekršajnog suda u Zrenjaninu
Sedište Prekršajnog suda u Zrenjaninu

Naime, s obzirom na to da je uveden jedinstven registar naplate novčanih kazni sada se vrlo lako može proveriti ko nije izmirio neku svoju obavezu.

Na pitanje kakve sve probleme može da napravi neplaćanje kazne, iz Prekršajnog suda u Zrenjaninu su nam odgovorili da prema Zakonu o prekršajima, član 336. oni koji ne izmire svoje zaostale obaveze neće moći da dobiju nikakva uverenja koje izdaju organi uprave, ukoliko im je neki dokument (na primer, pasoš) oduzet, neće im biti vraćen ukoliko ne plati dugove, a ukoliko se radi o privrednom subjektu takav neko neće moći ništa da radi u privrednom registru, niti da nešto registruje niti da vrši promene.

Mediji su poslednjih dana spekulisali da oni koji ne plate zaostale obaveze, neće moći da registruju automobil niti da dobiju vozačku dozvolu. U odgovoru izu suda to eksplicitno ne piše, ali s obzirom na to da su i ova dokumenta u tesnoj vezi sa uverenjima koje izdaju organi uprave, zaključak se sam nameće.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.