Hronika YTOP

PRIČINJENA ŠTETA BLIZU POLA MILIONA DINARA

Ilustracija (Foto: Zoran Bogaroški)

ZRENJANIN – Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, saopštila je zrenjaninska policija.

 

Ilustracija (Foto: Zoran Bogaroški)

 

U ovim saobraćajnim nezgodama tri lica su zadobila teške telesne povrede, a šest osoba je lakše povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 482.000 dinara.

 

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, nepropisne radnje vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – dve, nedržanja potrebnog rastojanja – jedna i nepropisnog pretrčavanja kolovoza van pešačkog prelaza od strane pešaka – jedna.

 

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka su podneti protiv 26 učesnika u saobraćaju i izdato je 135 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 15 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola.

 

Takođe, iz saobraćaja je isključeno pet vozila zbog tehničke neispravnosti.

Podeli članak
sinovoz
FAM