Hronika

PREVARANTI: Skidanje crne magije skupo je koštalo ove Zrenjanince!

skidanje crne magije
Foto: Pixabay

Skidanje crne magije usluga je koju nude razne gatare i vračare a mnogi građani veruju da ovi preveranti zaista imaju nadljudske moći.

 

Tek kad im daju novac, nakit ili druge dragocenosti, građani shvate da su namagarčeni. Onda im ne preostane ništa drugo nego da slučaj prijave policiji.

 

Takvih slučajeva bilo je u prethodnom periodu i u našoj sredini. Portal zrenjaninski.com istraživao je na koji način gatare varaju ljude u Zrenjaninu i okolini.

 

Osnovno javno tužilaštvo je svojevremeno optužilo jednu sredovečnu ženu iz Elemira zbog krivičnog dela prevare. Ona je, bez poziva, ušla u kuću oštećene M. S. i od nje zatražila da joj preda sav novac koji ima kod sebe, kako bi ga, zajedno sa krpom i testom, stavila ispod jastuka i tako skinula crnu magiju, te sprečila da umru dve osobe iz domaćinstva. Oštećena joj je dala 30.000 dinara, pa je okrivljena vračara kazala da pare, sa krpom i testom, mora da odnese u crkvu da bi ih osveštala. Obećala je da će ih vratiti nakon petnaestak minuta. Međutim, niti je novac vratila oštećenoj, niti ju je na neki drugi način obeštetila, tako da je za sebe pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 30.000 dinara.

 

Rekla da ju je poslao Sveti Vasilije

 

Zrenjaninska policija pre nekoliko godina uhapsila je i jednu devojku iz Zrenjanina, zbog istog krivičnog dela. Ona je u Obilićevoj ulici viknula za oštećenom D. K. da stane. Kada je ova to učinila, okrivljena ju je uhvatila za levu ruku, govoreći joj da će joj neko blizak umreti i da vidi dosta krvi, zbog čega se oštećena uznemirila. Lažna proročica je to iskoristila da bi sa ruke D. K. skinula tri zlatna prstena, umotala ih u papir, a zatim od prevarene zatražila najveću novčanicu koju ima kod sebe. I ne znajući šta ju je snašlo, D. K. je iz džepa kaputa izvadila 1.000 dinara i predala je osumnjičenoj prevarantkinji. Tada joj je M. R. rekla da ju je poslao Sveti Vasilije da je spase, da nastavi da hoda i da se ne osvrće.

 

Vračara je istog dana, u Svetosavskoj ulici, ispred centralne apoteke, prišla oštećenoj B. S. i obratila joj se rečima: „Stani da ti nešto pogledam“. Pošto se potencijalna žrtva nije odazvala pozivu, M. R. je krenula za njom i potom je uvukla u jedan prolaz, tražeći da skine zlatnu burmu, što je ova u strahu i učinila. Vračara je onda stavila burmu u usta, a kada je B. S. zatražila da joj vrati nakit ona je odgovorila da ga ne valja vraćati. Ipak, oštećena je uspela da joj otme burmu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM