Hronika

PORTAL „ZRENJANINSKI“ POSETIO POVREĐENE: U Opštoj bolnici operisano osam pacijenata (FOTO)

ZRENJANIN – Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković obišli su danas pacijente koji su smešteni u Urgentnom centru Opšte bolnice, nakon što su ranjeni sinoć u žitištanskom kafiću „Makijato“. Povređene su obišli i načelnik Srednjobanatskog okruga Dušan Šijan, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević i direktorka Bolnice Gordana Kozlovački.

bolnica-zitiste

– U noći između petka i subote, oko dva sata iza ponoći, kolima Službe hitne medicinske pomoći i vozilima civila, u našu ustanovu su iz Žitišta dovezene osobe povređene iz vatrenog oružja. U nekoliko minuta, u Odeljenje za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja primljeno je 25 teško povređenih pacijenata. Na mestu su konstatovana tri smrtna ishoda, dok je petoro povređenih poslato u tercijarne ustanove u Novom Sadu i Beogradu – saopštila je Kozlovački. Podsetimo, dve osobe su preminule na mestu zločina.

U Opštoj bolnici operisano je osam pacijenata, hospitalizovano je 14, svi su van životne opasnosti, dok su tri pacijenta puštena kući.

– Maksimalnim angažovanjem bolničke ekipe, svi su kompletno zbrinuti u periodu od 2 do 6 časova. Pored dežurne ekipe Odeljenja za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja, mobilisano je još 30 medicinskih radnika, lekara, tehničara i instrumentara – navela je Kozlovački.

bolnica povredjeni

 

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević pohvalio je profesionalnu reakciju zdravstvenih radnika.

– U ime Vlade AP Vojvodine zahvaljujem se lekarima i medicinskom osoblju jer su reagovali na profesionalan i, više od toga, ljudski način. Narednih dana preduzećemo sve mere kako bismo pomogli porodicama stradalih u ovom nemilom događaju – poručio je Milićević.

Inače, članovi porodica povređenih u pucnjavi nisu mogli juče, u prepodnevnim satima, da obiđu svoje najbliže, ali su u razgovoru sa lekarima mogli da se upoznaju sa njihovim zdravstvenim stanjem.

Podeli članak
sinovoz
FAM