Hronika

PORODIČNI ZLOČINI U NAŠEM KOMŠILUKU: Ubice žena dižu ruku i na sebe

ZRENJANIN – Ubistvo koje je počinio Milan Cimeša (24) iz Mihajlova, kada je prošle nedelje nožem ubio svoju trudnu devojku Sabinu Vidu (18) iz Banatskog Dvora, i koji je zatim počinio samoubistvo, samo je jedan od ovakvih zločina koji su se dogodili poslednjih godina na ovim prostorima.

nož

Pre nekoliko meseci B. B. (40) iz Lukićeva je bejzbol palicom ubio nevenčanu suprugu S. N. (25), nakon čega je počinio samoubistvo, tako što se obesio. B. B. je nakon kraće prepirke fizički napao nesrećnu ženu, udarajući je bejzbol palicom, a kada je shvatio da ju je usmrtio, odlučio je da digne ruku na sebe i da se obesi. Tragedija se dogodila u porodičnom domaćinstvu.

Prošle godine, u novembru, Muhamed Emini (27) iz Zrenjanina ubio je iz vatrenog oružja nevenčanu suprugu Naziru Salihi (30), a nedugo nakon toga počinio je samoubistvo. Zločin se dogodio u večernjim satima, u zrenjaninskom romskom naselju Dudara. Kada je ubio Naziru, Muhamed je otpešačio do svoje kuće, udaljene nekoliko desetina metara, i zatim pucao u sebe.

Jedan od tragičnih događaja koji je šokirao zrenjaninsku javnost dogodio se u februaru 2011. godine, kada je advokat i bivši sudija Opštinskog suda Branislav Kenjić (53), u porodičnoj kući, nožem izbo na smrt suprugu Jasminu (37). On ju je dočekao u kući i fizički nasrnuo na nju, nanevši joj 36 uboda po telu i polomivši joj lobanju. Nesrećna žena je pokušavala da se odbrani, ali nije uspela u tome. Kenjić je zbog ovog zločina osuđen na 35 godina zatvora, a umro je u leto prošle godine, u Centralnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Pred Višim sudom u Zrenjaninu procesuirana su i krivična dela teškog ubistva počinjena u Čoki i Novom Kneževcu. Optužen je L. G. iz Čoke zbog ubistva bivše supruge L. A. iz tog mesta, koju je prethodno zlostavljao i sa kojom je živeo u zajedničkom domaćinstvu. Okrivljeni joj je zadao ubod nožem u predelu stomaka, nanevši joj tom prilikom tešku telesnu povredu opasnu po život, usled koje je nesrećna žena preminula na licu mesta.

Takođe, Viši sud u Zrenjaninu oglasio je krivim B. R. (65) iz Novog Kneževca i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od osamnaest godina, jer je u prvostepenom postupku utvrđeno da je počinio krivično delo teškog ubistva. Okrivljeni je na svirep način ubio bivšu suprugu B. O, takođe iz Novog Kneževca, tako što je iz kuhinjske sudopere uzeo nož, te je u dvorištu sustigao i zadao joj više uboda po leđima, grudnom košu, licu i vratu.

Podeli članak
sinovoz
FAM