Hronika

POLICIJA U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA: U Zrenjaninu se još razmatra ova opcija

ZRENjANIN – Najava republičkih ministara da će policija posle poslednjeg napada na lekara, a i nemilih događaja prethodnih nedelja, dežurati u zdravstvenim ustanovama, obradovala je i medicinare, ali i pacijente. Nemojte zato da se iznenadite ako narednih dana sa vama u čekaonici bude i policajac.

zdravtsvo_nasilje

„Pripadnici Policijske uprave u Zrenjaninu na ovom prostoru kroz patrolnu i pozorničku delatnost sprovode pojačane obilaske sa dužim zadržavanjima u zdravstvenim ustanovama radi unapređenja bezbednosne zaštite zdravstvenih radnika i drugih lica koja borave u ustanovama u cilju preventivnog sprečavanja eventualnih krivičnih dela i prekrašaja“, stoji u odgovoru zrenjaninske policije dostavljenom portalu „Zrenjaninski“.

U Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ kažu za naš portal da nije bilo ozbiljnijih napada niti pretnji po život zaposlenih.

Verbalnih konflikata ima, što nije čudno ako uzmemo u obzir prirodu posla i to da naši zaposleni rade sa bolesnim pacijentima koji su često uplašeni i zabrinuti, ali to ne umanjuje osećaj bezbednosti radnika u Domu zdravlja. Takođe, jedan vid bezbednosti u našim objektima jesu kamere koje su postavljene na nekoliko objekata sa najvećom koncentracijom pacijenata – objašnjava za „Zrenjaninski“ portparolka ove ustanove Maja Večanski.

Policijska uprava u Zrenjaninu dobila je nalog za obezbeđivanje objekata Doma zdravlja, ali budući da ova ustanova ima 46 objekata nije moguće obezbediti ih sve.

– Još uvek traju pregovori sa policijom koji objekti će u narednom periodu biti pod policijskim obezbeđenjem – ističe Večanski.

A kakva je situacija u Opštoj bolnici „Dr Đorđe Joanović“?

– Mi imamo naš Odsek za odbranu i zaštitu, on reaguje na pozive zdravstvenih radnika ukoliko dođe do nekih problema, a noću češće obilaze odeljenja – kaže Maja Sladojević, portparolka Bolnice, i dodaje da u novoj bolnici postoji sistem nadzornih kamera.

Portal „Zrenjaninski“ je nedavno pisao o ranijim napadima na lekare i medicinsko osoblje, a taj tekst možete pročitati ovde. 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz