Hronika

Pojačana kontrola saobraćaja, u Miletićevoj policija zaustavlja svako vozilo

saobraćajna policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće, u periodu od 10. do 16. decembra, akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštio je MUP.

 

Ova akcija u ponedeljak će početi u svih 29 država članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

 

U toku popodneva pojačana kontrola vozila zabeležena je u Miletićevoj ulici, u Zrenjaninu, gde su saobraćajni policajci zaustavljali svako vozilo i podvrgavali vozače alko testu.

 

MUP podseća vozače da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje.

 

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom.

 

Zrenjaninska policija je navela da će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju pod dejstvom alkohola i onih koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM