Hronika YSLAJDER

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV PETOSTRUKOG UBICE IZ ŽITIŠTA

Okrivljeni Siniša Zlatić

ZRENJANIN – Nakon nepuna tri meseca od tragičnog događaja u Žitištu, Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu okončalo je istragu i podiglo optužnicu protiv Siniše Zlatića (38) iz Žitišta, zbog krivičnog dela teškog ubistva i dva krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljeni Siniša Zlatić
Okrivljeni Siniša Zlatić

Optužnicom se Zlatiću stavlja na teret da je 2. jula ove godine, u Žitištu, lišio života više lica i neovlašćeno nosio vatreno oružje i municiju, čija nabavka i držanje nije dozvoljeno građanima, na taj način što je u letnjoj bašti ugostiteljskog objekta „Makijato“, iz automatske puške, rafalnom paljbom, ispalio dvadeset i šest metaka i ubio D. Z, S. J. i V. M. iz Žitišta, zatim J. P. iz Banatskog Karađorđeva i V. K. iz Ravnog Topolovca, kao i da je ranio 22 osobe.

Istom optužnicom se okrivljenom Siniši Zlatiću stavlja na teret da je do 2. jula, na tavanu svoje kuće, neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju čije držanje nije dozvoljeno građanima, a u većoj količini i to jednu automatsku pušku, jednu poluautomatsku pušku, kao i više komada municije različitog kalibra.

U podignutoj optužnici predloženo je da se prema okrivljenom Siniši Zlatiću produži pritvor.

Podeli članak
sinovoz
FAM