Hronika YSLAJDER

PIROMANI ZAPALILI LOVIŠTA, IZGORELA I DIVLJAČ! (FOTO)

požar

ZRENJANIN – Lovišta u Zrenjaninu i okolini ove su zime pretrpela ogromnu i nenadoknadivu štetu od atarskih piromana, saznaje portal zrenjaninski.com u Lovačkom udruženju Zrenjanin.

– Najteža situacija je u Knićaninu, ali su stradala i lovišta u Čenti, Perlezu, Aradcu, Kleku, Lukinom Selu, Melencima – kaže Milena Romaneli, upravnica lovišta. – Šteta koju možemo da izmerimo ogleda se u izgorelim čekama, hranilicama koje su bile napunjene bukvalno do vrha, drveću koje lovci sade… Ono što ne možemo da izmerimo jeste divljač koja je nastradala u požarima, kao i ona koja se povukla i pitanje je da li će se ikada vratiti na ove prostore, kaže Romaneli.

Da je ovoliko požara bilo u atarima, ne sećaju se ni najstariji lovci. Za samo nekoliko dana izgorela je kompletna obala Starog Begeja i svih kanala u Jankovom Mostu. Lovci ne mogu nikog da optuže, ali to ne znači da ne mogu da sumnjaju da iza ovakvih požara postoji nečija namera.

– Imamo imena trojice ljudi za koje tvrdimo da su palili trsku i ostatke na njivama. Podneli smo prijave i čekamo da vidimo šta će biti. Ali, kazne su male i niko ih se ne plaši. Jednog smo uhvatili bukvalno na delu, a on je pred nama i vatrogascima rekao da se žuri da nastavi sa paljevinom – ogorčena je Romaneli.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz