Hronika YTOP

PETORO POVREĐENIH U SAOBRAĆAJNIM NEZGODAMA

saobraćajne nezgode
Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – Zrenjaninska policija je saopštila da su se proteklog vikenda na području srednjeg Banata dogodile četiri saobraćajne nezgode, od toga tri sa povređenim licima.

 

policija saobraćajnim nezgodama
Foto: Dušan Bartolović

 

U ovim saobraćajkama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a četiri osobe su lakše povređene. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 302.000 dinara.

 

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog nepropisne radnje vozilom (jedna) i neprilagođene brzine kretanja vozilom (tri).

 

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka su podneti protiv 17 učesnika u saobraćaju i izdata su 63 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 8 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, i 3 vozača zbog ostalih vrsta isključenja.

 

Takođe, iz saobraćaja su isključena četiri vozila, od kojih dva zbog tehničke neispravnosti i dva zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

 

“Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i onih koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja. Takođe, u narednom periodu pojačaće se kontrola vozača dvotočkaša, odnosno vozača motocikala, mopeda i bicikala, s tim da će posebna pažnja biti usmerena na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju ovom vrstom vozila pod dejstvom alkohola i bez odgovarajuće kategorije”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Zrenjanin.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM