Hronika YSLAJDER

OTKRIVAMO IMENA KANDIDATA ZA ZAMENIKA OSNOVNOG TUŽIOCA

BEOGRAD – Po podacima koji su predočeni na jednoj od poslednjih sednica Državnog veća tužilaca (DVT), u Srbiji trenutno nedostaje čak 114 zamenika javnih tužilaca.

Od 114 nedostajući tužilaca, najveći problem je u osnovnim javnim tužilaštvima, gde nedostaje 71 tužilac. Da bi se prevazišao ovaj problem, početkom oktobra je raspisan konkurs za popunu ovih mesta. Interesovanje je bilo veliko. Samo za sedam osnovnih javnih tužilaštava u Vojvodini konkurisalo je 126 kandidata.

Komisija Državnog veća tužilaca je ove nedelje, posle ocena na testu, izreke optužnog akta i na ispitu, utvrdila jedinstvenu listu kandidata za izbor tužilaca i njegovih zamenika.

Za zamenika tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu ima 18 kandidata. To su: Jelena Vidojević, Boris Gerla, Dalibor Đorđević, Irina Jelić, Dejan Milenković, Aleksandar Milić, Milan Mićić, Sava Mihajlović, Dragana Mojsin, Mirjana Sredojević, Miloš Stojanović, Dragan Crnomarković, Dijana Aleksić, Branka Barjamović, Đorđe Jovičić, Saša Milošević, Dragana Mitrić Savić i Sanja Porobić.

Podeli članak
sinovoz
FAM