Hronika YTOP

OSAM OSOBA POVREĐENO U SAOBRAĆAJNIM NEZGODAMA

Policijska uprava Zrenjanin
Foto: Stefan Babuškov

ZRENJANIN – Na području Policijske uprave u Zrenjaninu za vreme prvomajskih praznika dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, od kojih pet sa nastradalim licima i četiri sa materijalnom štetom, saopštila je zrenjaninska policija.

 

Foto: Stefan Babuškov

 

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teže povređeno, a sedam osoba je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 609.000 dinara.

 

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom (četiri), neustupanja prvenstva prolaza (četiri) i nepropisne radnje vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola (jedna).

 

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka su podneti protiv 42 učesnika u saobraćaju i izdato je 127 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 36 vozača, od toga 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, 4 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 31 vozač zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola. 

 

Takođe, iz saobraćaja je isključeno 7 vozila, od toga, šest zbog tehničke neispravnosti i jedno vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Podeli članak
sinovoz
FAM