Hronika

ODLOŽENO ISELJENJE POVREĐENE ŽENE

ZRENJANIN – Iseljenje Bojane Kiselički, koje je bilo zakazano za danas, odloženo je za mesec dana, uz saglasnost obe strane u sporu, jer je ova žena u međuvremenu povređena i leva noga joj se nalazi u gipsu.

iseljenje-kuca

Bojana 21 godinu živi u delu objekta, u ulici Žarka Zrenjanina 47, u Zrenjaninu, ali je izgubila spor sa tetkom V. T. i na osnovu izvršne sudske presude treba da napusti kuću, odnosno dvorišni pomoćni objekat koji joj je poklonio deda. U pratnji sudskog izvršitelja danas je došlo i nekoliko policajaca, koji su se posle četrdesetak minuta povukli, i Bojani Kiselički dali dodatni rok od mesec dana da napusti objekat.

– Na prednjem delu placa izgrađena je nasleđena kuća moje tetke. Ona je legalizovala i moj objekat, koji je bio nelegalno izgrađen. Onda je podnela tužbu za iseljenje, na šta sam ja uzvratila protivtužbom, jer sam u stan u kojem živim puno ulagala, uz dedinu saglasnost. Međutim, doneto je sudsko rešenje protiv mene, na osnovu kojeg moram da se iselim, dok je postupak na osnovu moje protivtužbe još u toku – objašnjava Kiselički, uz napomenu da sudski troškovi iznose 170.000 dinara, a da ih izvršitelj naplaćuje putem obustave dve trećine njene plate, tako da sada prima svega 7.000 dinara mesečno.

Bojana, koja se bavi slikarstvom, više godina je radila kao dizajnerka u Fabrici šešira „Begej“, a kada je ova fabrika propala, a ona ostala bez posla, zaposlila se u jednoj stranoj firmi u kojoj radi za minimalac. Drugu kuću, osim ove u kojoj se trenutno nalazi – nema.

– Pre dve nedelje sam zadobila tešku povredu leve noge koja se celom dužinom nalazi u gipsu. Sudski izvršitelj je izjavio da će me „izbaciti“ iz stana, iako sam teško pokretna sa štakama. Živim sama, a pomažu mi dobri ljudi. Ukoliko bi me izbacili na ulicu, postala bih beskućnik, jer nemam gde da idem, a nemam ni novca da platim iznajmljivanje stana – navodi Kiselički.

Druga strana u ovom sporu nije želela da daje izjave za medije.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM