Hronika

NOŽEM IZBO SESTRU, PA RUČAO

ŽITIŠTE – Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu podneo je optužni predlog protiv M. D. (66) iz Žitišta, zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilja u porodici.

nož

Kako se podozreva, on je u toku noći između 19. i 20. decembra prošle godine, u porodičnoj kući u Žitištu, u alkoholisanom stanju, pretio i fizički nasrnuo na sestru S. D. sa kojom živi u istom domaćinstvu.

U toku verbalne rasprave sa oštećenom on ju je vređao da je prostitutka i bitanga, a kada mu je oštećena kazala da u njihove sukobe ne meša decu, počupao ju je po kosi, rukama je udarao po glavi i telu, i kazao joj da će je zaklati. Uplašena žena je uzela veliki nož da bi ga sakrila od okrivljenog, a pošto je on to primetio, prišao joj je, oteo nož iz ruke, srušio na ležaj i nekoliko puta joj zario sečivo u grudni koš.

Nakon toga je porazbijao sijalice i lampe po kući, čekićem zakucao eksere po vratima, sklonio krvave stvari u kupatilo, jeo, obukao se i otišao u Policijsku stanicu Žitište da prijavi događaj.

Zbog zadobijenih povreda, oštećena je prebačena u Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu, dok se M. D. nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Zrenjaninu.

Podeli članak
sinovoz
FAM