Hronika

NA POČETKU ŠKOLSKE GODINE: Policija najavljuje akciju protiv dilera droge koji se vrzmaju oko škola

ZRENJANIN – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu pripremili su za predstojeću školsku godinu niz aktivnosti u cilju unapređenja bezbednosti učenika, prosvetnih radnika i škola.

policija

Takođe, nastaviće sa edukacijom učenika o različitim aspektima bezbednosne samozaštite, na razvoju prevencije, komunikacije policije sa učenicima i odgovornim licima u školama i ostvarivanju njihove bezbednosne zaštite.

„Poseban akcenat biće stavljen na nastavak akcije „Škola bez droge i nasilja“ u cilju pronalaska osoba koje prodaju, uživaju ili omogućavaju uživanje opojnih droga na području škola, kao i u njihovoj blizini. Kroz realizaciju projekta „Bezbedno detinjstvo – razvoj bezbednosne kulture mladih“ biće održano predavanje učenicima 5. razreda osnovnih škola o vršnjačkom nasilju, bezbednosti saobraćaja, alkoholizmu i narkomaniji“, navodi se u saopštenju zrenjaninske policije.

Imajući u vidu početak nove školske godine, povećan intenzitet saobraćaja i ugroženost dece u saobraćaju, posebno u septembru, pripadnici saobraćajne policije pojačaće aktivnosti na regulisanju i kontroli saobraćaja na saobraćajnicama u zonama škola. Svakodnevno će kontrolisati i regulisati saobraćaj na raskrsnicama i pešačkim prelazima u zonama osnovnih i srednjih škola, kao i na drugim mestima koja učenici najčešće koriste prilikom odlaska u školu i povratka kući.

Posebna pažnja biće posvećena poštovanju svetlosnih saobraćajnih znakova i obaveza vozača prema pešacima, uz preduzimanje svih zakonom propisanih mera prema vozačima koji ne poštuju saobraćajne propise.

„Pripadnici saobraćajne policije održaće i prigodna predavanja učenicima osnovnih škola, a posebno đacima prvacima na temu bezbednog učešća u saobraćaju i nastaviće praksu pregledanja i kontrole autobusa namenjenih za prevoz đaka, kao i kontrole psihofizičkog stanja vozača ovih autobusa. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da se na saobraćajnicama u zonama škola kreću pažljivo i oprezno uz poštovanje postavljene horizontalne i vertikalne signalizacije“, dodaje se u saopštenju. 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.