Hronika YTOP

MATERIJALNA ŠTETA VEĆA OD POLA MILIONA DINARA!

Ilustracija (Foto: Zoran Bogaroški)

ZRENJANIN – Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od toga, dve sa povređenim licima i dve sa materijalnom štetom.

 

saobraćajna nezgoda
Ilustracija (Foto: Zoran Bogaroški)

 

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su lakše povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 520.000 dinara.

 

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola (jedna), neustupanja prvenstva prolaza (dve) i nepropisnog preticanja (jedna).

 

Zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka su podneti protiv 24 učesnika u saobraćaju i izdato je 95 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, od toga, jedan zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, jedan zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole, i devet vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola.

 

Takođe, iz saobraćaja su isključena četiri vozila, od toga dva vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i dva zbog tehničke neispravnosti vozila.

 

„Imajući u vidu karakteristične vremenske prilike za ovo doba godine, odnosno vremenske uslove nepogodne za odvijanje saobraćaja u narednom periodu (magla, sneg, led, odnosno klizav kolovoz), Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima. Pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i onih koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja“, saopštila je zrenjaninska policija, i ujedno podsetila da do 1. aprila postoji obaveza posedovanja zimske opreme, ukoliko se na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz