Hronika Vesti Zrenjanin

Krao novčanike pacijentkinjama u čekaonici bolnice

incident u urgentnom centru

Protiv Zrenjaninca R.F. (51), zbog sumnje da je počinio produženo krivično delo krađe, Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu podnelo je optužni predlog.

 

Okrivljeni je, kako se sumnja, od 8. do 12. marta ove godine, u Zrenjaninu, u Specijalističkoj poliklinici Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, pokrao tri pacijentkinje.

 

On je, najpre, 8. marta, u prepodnevnim časovima, u čekaonici bolnice, iskoristio nepažnju oštećene S.B. iz Novog Bečeja koja je čekala na lekarski pregled. Ženi je iz torbe, koju je ona držala na stolici do sebe, ukrao novčanik, u kojem se nalazilo oko 7.500 dinara i 25 evra. Nakon toga je zadržao novac, koji se nalazio u novčaniku, dok je novčanik odbacio kod protivpožarnih stepenica, na izlasku iz bolnice.

 

Istog dana, u prepodnevnim časovima, u čekaonici bolnice, Zrenjaninki M.V. koja je čekala kod laboratorije za vađenje krvi, iz torbe je ukrao novčanik, u kojem se nalazilo oko 4.500 dinara. Opet je novac zadržao, dok je novčanik bacio kod kante za smeće u bolničkom toaletu.

 

A 12. marta, u prepodnevnim časovima, u čekaonici bolnice, iskoristio je trenutak nepažnje oštećene S.M. iz Žitišta, koja je sedela u čekaonici nakon završenog lekarskog pregleda, te joj je iz torbe, koju je stavila na stolicu do sebe, uzeo novčanik. U novčaniku je bilo između deset i jedanaset hiljada dinara, koje je okrivljeni i taj put zadržao a novčanik bacio.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM