Hronika YSLAJDER

KONAČNA PRESUDA SINIŠI ZLATIĆU, EVO KOLIKO ĆE ROBIJATI!

Siniša Zlatić
Siniša Zlatić

ZRENJANIN – Siniši Zlatiću (39) iz Žitišta potvrđena je kazna zatvora u trajanju od 40 godina, i presuda Višeg suda u Zrenjaninu od 1. marta ove godine postala je pravosnažna, saopštila je ekskluzivno za portal zrenjaninski.com portparolka Višeg suda u Zrenjaninu Branislava Golijanin.

 

Siniša Zlatić
Siniša Zlatić

 

Presudom Apelacionog suda u Novom Sadu odbijena je kao neosnovana žalba okrivljenog Siniše Zlatića i potvrđena je presuda Višeg suda u Zrenjaninu od 1. marta.

 

U prvostepenom sudskom postupku pred Višim sudom u Zrenjaninu, Zlatić je oglašen krivim za ubistvo petoro lica, i to bivše supruge Dijane Zlatić, zatim Stevana Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, kao i Jovane Popović iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca, i ranjavanje 21 osobe. Osuđen je na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, a Zlatiću je izrečena jedinstvena kazna zatvora, jer mu je za teško ubistvo utvrđena maksimalna kazna od 40 godina, a za svako od dva krivična dela vezana za neovlašćeno držanje i upotrebu vatrenog oružja i municije još po tri godine. On se u pritvoru nalazi od 2. jula 2016. godine.

 

Branilac okrivljenog Siniše Zlatića, advokat Miša Popović, Apelacionom sudu u Novom Sadu uložio je žalbu na presudu, navodeći kao razlog žalbe bitne povrede krivičnog postupka, povrede krivičnog zakona i pogrešno utvrđeno činjenično stanje. On je tražio da se presuda ukine i predmet vrati prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje. S druge strane, Apelacioni javni tužilac tražio je da se žalba odbije, što je veće Apelacionog suda i učinilo, potvrdivši presudu Višeg suda u celosti.

 

U obrazloženju Apelacionog suda navodi se, pored ostalog, da odbrana okrivljenog Siniše Zlatića, da nije imao nameru da liši života petoro oštećenih, nije uverljiva.

 

Podsetimo, jedan od najvećih zločina u Srbiji dogodio se 2. jula 2016. godine, u večernjim satima, u letnjoj bašti žitištanskog kafića „Makijato“. Siniša Zlatić je iz automatske puške, rafalnom paljbom, ispalio dvadeset i šest metaka i ubio bivšu suprugu Dijanu Zlatić, Stevana Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, zatim Jovanu Popović iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz iz Ravnog Topolovca. Istovremeno je ranio 21 osobu.

 

Zlatić je zločin počinio zbog ljubomore, jer je u kafiću, u vreme trajanja manifestacije “Pile fest”, zatekao bivšu suprugu Dijanu Zlatić u društvu Stevana Jojića. Tada je ubio nju i Jojića, ali i još troje koji su se zatekli u letnjoj bašti, nanoseći povrede još 21 osobi.

 

Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu protiv Siniše Zlatića podiglo je optužnicu zbog krivičnog dela teškog ubistva i dva krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. U optužnici se navodi da je okrivljeni 2. jula ove godine, u Žitištu, lišio života više lica i da je neovlašćeno nosio vatreno oružje i municiju, čija nabavka i držanje nije dozvoljeno građanima. Zlatić je terećen i da je do 2. jula, na tavanu svoje kuće, neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju čije držanje nije dozvoljeno građanima, a u većoj količini i to jednu automatsku pušku, jednu poluautomatsku pušku, kao i više komada municije različitog kalibra.

Podeli članak

9 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz