Hronika YSLAJDER

EMOTIVNO SVEDOČENJE RANJENE DEVOJKE NA SUĐENJU SINIŠI ZLATIĆU

ZRENJANIN – Saslušanjem poslednjeg svedoka, oštećene Aleksandre Savić iz Zrenjanina, i iskazom veštaka Aleksandra Cakića, danas je u zrenjaninskom Višem sudu, pred krivičnim većem kojim je predsedavala sudija Divna Tatić, završen dokazni postupak u predmetu protiv Siniše Zlatića (39) iz Žitišta, okrivljenog za teško ubistvo pet osoba i ranjavanje 22 lica.

Rešenju sudije da se iznesu i završne reči tužilaštva i odbrane usprotivio se branilac okrivljenog, advokat Miša Popović. On je tražio odlaganje završne reči, uz obrazloženje da se radi o kompleksnom predmetu i zbog činjenice da se okrivljenom za sva krivična dela stavlja na teret direktni umišljaj, što odbrana osporava. Sporna za branioca je i uračunljivost okrivljenog u momentu izvršenja krivičnog dela, ali je njegov predlog za dodatno veštačenje sud odbio. Iznošenje završne reči zakazano je za 1. mart.

Inače, svedok Aleksandra Savić je veoma emotivno, kroz suze, opisala događaje koji su prethodili pucnjavi u žitištanskom kafiću „Makijato“, gde se ona kritične noći nalazila sa društvom, pevajući i igrajući.

– Čula sam pucanj, u trenu sam pomislila da su to petarde, a već sledeći momenat sam pala i izgubila svest. Kasnije se samo sećam da su me dva momka stavila u auto i odvezla u bolnicu u Zrenjaninu – ispričala je Savić.

Ona je u pucnjavi ranjena u nogu i polomljena joj je kost na tri mesta, a u grudima joj je ostao metak iz automatske puške, čiji oroz je povukao Siniša Zlatić.

Svoj nalaz i mišljenje izneo je i veštak Aleksandar Cakić. Tužilac Branislav Tatić odustao je, iz razloga ekonomičnosti postupka, od neposrednog saslušanja svedoka Saše Stanarevića, Bojane Ćorović i Saše Beronje, koji su svi i dalje na lečenju od posledica ranjavanja.

Glavnom pretresu prisustvovali su otac ubijene Dijane Zlatić, Sveto Savanović, zatim otac ubijene Jovane Popović, Petar Popović, supruga ubijenog Vladimira Mijatovića, Dragana Mjatović, i majka ubijenog Vladimira Kosovića, Nada Kosović.

Jedan od najvećih zločina u Srbiji u prošloj godini dogodio se 2. jula, u večernjim satima, u letnjoj bašti žitištanskog kafića „Makijato“. Okrivljeni Zlatić je iz automatske puške, rafalnom paljbom, ispalio dvadeset i šest metaka i ubio bivšu suprugu Dijanu Zlatić, kao i Stevana Jojića i Vladimira Mijatovića iz Žitišta, zatim Jovanu Popović iz Banatskog Karađorđeva i Vladimira Kosovića iz Ravnog Topolovca. Istovremeno, pomahnitali ubica je ranio 22 osobe.

Zlatić je zločin počinio zbog ljubomore, jer je u kafiću zatekao bivšu suprugu Dijanu Zlatić u društvu drugog muškarca. Tada je ubio nju, ali i ljude koji su se zatekli u letnjoj bašti. Na teret mu se stavljaju i dva krivična dela nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Zašto nema krivice Zlatića seniora,koji je doneo oružje sa ratišta,nezakonito ga držao neonezbeđenog,i time je uveliko doprineo tragediji.

sinovoz