Hronika

Dok je jedna ubadala čoveka nožem, druga igrala oko žrtve!

Foto: Pixabay

Protiv okrivljenih T. D. M. i T. Z. B, koje se po predlogu javnog tužioca nalaze u pritvoru, Viši sud u Zrenjaninu neprovasnažnim rešenjem je potvrdio optužnicu za pokušaj ubistva u saizvršilaštvu.

 

Kako saopštava zrenjaninsko Više javno tužilaštvo, optužnica je podignuta zbog opravdane sumnje da su okrivljene 26. maja ove godine, jedan čas posle ponoći, u Melencima, pokušale da liše života S. L. One su krivično delo počinile u stanju bitno smanjene sposobnosti da shvate značaj svog dela i da upravljaju svojim postupcima, navodi se u saopštenju.

 

Prema opisu iz optužnog akta, okrivljene su žrtvu udarile u glavu, dok je prolazio trotoarom ispred njihove kuće usled čega je S. L. pao na tlo. Nakon toga su ga uvukle u svoje dvorište, i dok je on ležao na zemlji, okrivljena T. Z. B. mu je nožem zadala ubodne rane iznad desne ključne kosti, u levu stranu trbuha, kao i posekotine po levoj šaci, nanevši mu teške telesne povrede opasne po život.

 

Za to vreme okrivljena T. D. M. cičala je i igrala oko okrivljene T. Z. B. koja je ležala na oštećenom S. L. Kada je S. L. počeo da doziva pomoć, u dvorište okrivljenih je došao njegov brat S. B. koji je rukama odgurnuo okrivljene. Tom prilikom je T. D. M. rukama i nogama udarala S. B. i oštrim predmetom mu nanela laku telesnu povredu.

 

Žitelji Melenaca bili su u strahu, jer se pričalo da su osumnjičene članice neke sekte koja priređuje morbidne obrede. Navodno su u kući držale lobanje i predmete koji asociraju na okultne radnje.

 

Podeli članak
sinovoz