Hronika

Četvorica optužena za teško ubistvo u saizvršilaštvu

Privredni sud u Zrenjaninu
Sedište Privrednog suda u Zrenjaninu

Potvrđena je optužnica Višeg javnog tužilaštva u Zrenjaninu, podneta protiv okrivljenog Z.F. (31), S.P. (53), S.P.(28), svi iz Srpskog Krstura i G.Đ.(27) iz Ade zbog teškog ubistva u saizvršilaštvu.

 

Optužnica je potvrđena nepravosnažnim rešenjem Višeg suda u Zrenjaninu, saopštava Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu.

 

Okrivljenima se stavlja na teret da su 12. februara 2018.godine, u naseljenom mestu u okolini Zrenjanina, lišili života M.B. iz Aleksandrova, pri izvršenju krivičnog dela razbojništva. Pri tome je sposobnost okrivljenog Z.F. i okrivljenog S.P. (53) da shvate značaj svog dela i da upravljaju svojim postupcima, bila smanjena.

 

Prema opisu iz optužnice, okrivljeni Z.F., S.P. (53) i S.P. (28) prethodno su se sastali u Kikindi sa okrivljenim G.Đ. nakon čega je okrivljeni S.P. (28) u poljoprivrednoj apoteci u Kikindi kupio dva para rukavica. Nakon toga, po prethodnom dogovoru, putničkim motornim vozilom, kojim je upravljao okrivljeni G.Đ. dovezli su se do centra sela, u blizinu kuće žrtve. Tu su izašli iz auta okrivljeni S.P. (28) i Z.F., dok su se okrivljeni G.Đ. i S.P. (53) odvezli na oko 200 metara od centra. Okrivljeni S.P. (28) i Z.F. otišli su u obližnju kafanu i sačekali da padne mrak, te oko 18 časova došli do kuće oštećenog, gde su preskočili zid i ušli u dvorište. Tu su se sakrili iza kamare deteline i odatle posmatrali oštećenog, koji je hranio stoku u štali, da bi zatim prišli oštećenom M.B. Okrivljeni S.P.(28) zadao mu je udarac pesnicom u glavu, dok je okrivljeni Z.F. žrtvi držao ruke na leđima. S.P.(28) je tada uhvatio oštećenog desnom rukom oko vrata, i počeo da mu glavu i vrat oblepljuje selotejp trakom. Kako je M.B. pružao otpor S.P. mu je zadao više udaraca pesnicom u lice. Kada je oštećeni pao, okrivljeni Z.F. mu je kanapom vezao ruke a S.P.(28) mu je zadao dva udarca tupim predmetom u glavu i onesvestio ga. Okrivljeni su, tada, uzeli ključ od kuće i ušli u kuću, a M.B. kojeg su ostavili u štali je došao svesti i počeo da doziva u pomoć. S.P.(28) je otišao do štale i zadao mu više udaraca neutvrđenim predmetom, nanevši mu povrede od kojih je M.B. preminuo na licu mesta.

 

S.P.(28) i Z.F. su tada izvršili premetačinu u kući oštećenog, tražeći novac, pa pošto novac nisu našli, zajedno su otišli do štale, kako bi od M.B. saznali gde se novac nalazi. Tu su se uverili da je žrtva preminula, pa je Z.F. nožem presekao kanap a skinuli su i selotejp sa preminulog, pa se vratili u kuću i nastavili premetačinu. Sve što su našli bilo je zamrznutio meso iz zamrzivača, koje su stavili u džak i izašli na ulicu, pa su džak bacili u kanal. Otišli su do automobila, u kojem su ih čekali okrivljeni G.Đ. i S.P. (53), pa su autom došli do mesta gde su bacili džak, pokupili ga i pobegli iz naselja.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM