Hronika

CENTAR ZA SOCIJALNI RAD DEMANTUJE: Protiv petostrukog ubice nije bilo prijava za porodično nasilje

ŽITIŠTE – Povodom tragičnog događaja u Žitištu u noći 2. jula, u kojem je smrtno stradalo pet osoba, a povređeno više od dvadeset, po nalogu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Centar za socijalni rad Žitište, u saradnji sa Centrom za socijalni rad Zrenjanin, formirao je četiri mobilna stručna tima za pružanje psiho-socijalne podrške porodicama svih nastradalih.

ubistvo-zitiste

Da su timovi od prvog dana počeli sa terenskim radom, potvrđuje za portal zrenjaninski.com direktorica Centra za socijalni rad u Žitištu Jelena Ivančević.

– Rad mobilnih timova otpočeo je odmah 2. jula. Timovi za pružanje psiho-socijalne podrške sastavljeni su od stručnjaka centara za socijalni rad, prvenstveno psihologa, a po potrebi i od stručnjaka iz drugih resora, pre svega iz oblasti zdravstvene zaštite. Tim za pružanje psiho-socijalne podrške, psiholog Centra i dečiji neuropsihijatar iz Opšte bolnice u Zrenjaninu obišli su i maloletnog N. Z. i razgovarali sa detetom, kao i sa najbližim srodnicima. Mobilni timovi su obišli još nekoliko porodica nastradalih, a u narednih nekoliko dana obićiće i preostale porodice. Ovi stručnjaci na terenu pružaju psihološku podršku, a po potrebi uključuju usluge zdravstvene zaštite, kao i neophodnu materijalnu  pomoć – kaže direktorka Jelena Ivančević, uz napomenu da je u dogovoru sa lokalnom samoupravom obezbeđena materijalna podrška porodicama stradalih.

Direktorka Ivančević napominje i da nisu tačni navodi izneti u pojedinim medijima, da je protiv Siniše Zlatića bilo prijava za porodično nasilje.

– Dijana i Siniša Zlatić bili su samo korisnici usluga centra u vezi sa porodično – pravnom zaštitom, odnosno razvodom braka i poveravanja maloletnog deteta, kao i regulisanja viđanja deteta. Taj postupak je okončan i brak je razveden – kaže Ivančevićeva.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz