Hronika YSLAJDER

BACILI UGINULU KOZU U BLIZINI DEČIJEG IGRALIŠTA! (VIDEO)

Koza je pronađena ispod kontejnera

ZRENJANIN – Meštani zrenjaninskog naselja Bagljaš bili su zaprepašćeni kada su u ponedeljak, u prepodnevnim satima, u ulici Koste Abraševića na Bagljašu, u blizini nove ambulante i dečijeg igrališta, pronašli mrtvu kozu!

 

kozu
Koza je pronađena ispod kontejnera

 

Leš životinje nalazio se ispod kontejnera za smeće, a odmah je o svemu obaveštena Zoohigijenska služba, koja reaguje u ovakvim slučajevima.

 

– Pored kučića i mačića, građani u kontejnere bacaju i koze. U petak smo, u kontejneru postavljenom kod jedne prodavnice u Mužlji, pronašli mače staro svega nedelju dana, a nekoliko dana kasnije – ni manje ni više nego kozu. Obavestili smo Zoohigijensku službu koja je po leš došla nakon nekoliko sati. Nemamo, zaista, više reči, niti komentara. Šta li se dešava sa ljudima i Zrenjaninom. Usred bela dana izbacuju se mačići, kučići, koze, šta je sledeće – naveli su u Udruženju ljubitelja životinja i prirode „Zelena šapa“, koje je o ovom slučaju i obavestilo javnost i na društvenim mrežama objavilo snimke uginule koze.

 

Ovo nije usamljen slučaj odlaganja leševa životinja na ovaj način, potvrdio je za portal zrenjaninski.com načelnik Komunalne policije Igor Virijević.

 

– Nalazili smo i leševe konja, svinja, krava, uglavnom po atarima. U takvim slučajevima obaveštava se zoohigijenska služba koja izlazi na teren, kupi uginule životinje i deponuje ih u skladu sa propisima – objašnjava Virijević.

 

Bilo je poslednjih godina više primera nemarnog ili svirepog odnosa prema životinjama u srednjem Banatu. U kući jednog 78-godišnjeg muškarca, u Jankov Mostu, pronađene su uginule tri krave, tele i pas! Čovek je, naime, živeo u kući u čijim zazidanim sobama je držao krupnu stoku. Vlasnik jedne farme u Tomaševcu, takođe, optužen je da se nehumano odnosio prema devet krmača, da im nije davao hranu i vodu, zbog čega su četiri uginule.

 

– Postoji dosta slučajeva mučenja životinja kod vlasnika Roma. Uglavnom su u pitanju konji. Gledali smo kako ih mrtve bacaju na deponiju. Ne umiru im životinje samo od gladi, jer ih oni hrane koliko mogu, već i zato što su izmučene, jer nisu održavane, niti pregledane kod veterinara – navode u jednom udruženju za zaštitu životinja.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz