Hronika

Akcija Policijske uprave

ZRENJANIN – Policijska uprava u zrenjaninu sprovodi završni deo akcije za registraciju ili predaju oružja u nelegalnom posedu. Danas je u centru grada bio postavljen štand, na kojem je deljen promotivni materijal, a policijski službenici objašnjavali su građanima sve detalje oko postupka legalizacije

Poziv za legalizaciju oružja
Poziv za legalizaciju oružja

-Akcija traje tri meseca, a završava se 4. juna i do tada može da se preda oružje, koje inače ne može da se registruje. To se odnosi na automatske puške, bombe, mine i slična eksplozivna sredstva,. U slučaju da se želi registracija, tu se svrstava sportsko i lovačko oružje i oružje za ličnu bezbednost, odnosno pištolji i revolveri, čije registrovanje zakon dozvoljava. Sve to može da se uradi bez pitanja o poreklu naoružanja, koje može biti i iz bivših republika SFRJ, ili nekih drugih inostranih država. Svi koji u ovom roku bezbedno predaju, ili registruju oružje, koje su imali u ilegalnom posedu, neće snositi krivičnu odgovornost. Za predaju je potrebna samo lična karta i poziv najbližoj policijskoj stanici da policijski službenici preuzmu oružje na vašoj adresi – kaže Sonja Hinić, inspektor za oružje u Policijskoj upravi Zrenjanin. Z registraciju oružja potrebno je poneti ličnu kartu, uverenje suda da se protiv podnosioca zahteva za registraciju ne vodi krivični postupak, uverenje o obučenosti za rukovanje oružjem i dokaz o uplaćenoj taksi.

Štand će sutra, 12. maja, biti postavljen u Sečnju na raskrsnici ulica Vožda Karađorđa i Partizanski put, od 10 do 12 časova a u sredu 13. maja u isto vreme u Žitištu na Trgu Oslobođenja.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.