Hronika

Akcija Policijske uprave

ZRENJANIN – Policijska uprava u zrenjaninu sprovodi završni deo akcije za registraciju ili predaju oružja u nelegalnom posedu. Danas je u centru grada bio postavljen štand, na kojem je deljen promotivni materijal, a policijski službenici objašnjavali su građanima sve detalje oko postupka legalizacije

Poziv za legalizaciju oružja
Poziv za legalizaciju oružja

-Akcija traje tri meseca, a završava se 4. juna i do tada može da se preda oružje, koje inače ne može da se registruje. To se odnosi na automatske puške, bombe, mine i slična eksplozivna sredstva,. U slučaju da se želi registracija, tu se svrstava sportsko i lovačko oružje i oružje za ličnu bezbednost, odnosno pištolji i revolveri, čije registrovanje zakon dozvoljava. Sve to može da se uradi bez pitanja o poreklu naoružanja, koje može biti i iz bivših republika SFRJ, ili nekih drugih inostranih država. Svi koji u ovom roku bezbedno predaju, ili registruju oružje, koje su imali u ilegalnom posedu, neće snositi krivičnu odgovornost. Za predaju je potrebna samo lična karta i poziv najbližoj policijskoj stanici da policijski službenici preuzmu oružje na vašoj adresi – kaže Sonja Hinić, inspektor za oružje u Policijskoj upravi Zrenjanin. Z registraciju oružja potrebno je poneti ličnu kartu, uverenje suda da se protiv podnosioca zahteva za registraciju ne vodi krivični postupak, uverenje o obučenosti za rukovanje oružjem i dokaz o uplaćenoj taksi.

Štand će sutra, 12. maja, biti postavljen u Sečnju na raskrsnici ulica Vožda Karađorđa i Partizanski put, od 10 do 12 časova a u sredu 13. maja u isto vreme u Žitištu na Trgu Oslobođenja.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM