Grad

Zrenjaninci predstavljaju Rumunima turističke potencijale grada i okoline

rumunska delegacija

U dvodnevnu, uzvratnu posetu gradu Zrenjaninu došli su privrednici iz županije Timiš iz Rumunije, a cilj je podsticanje turističke i poslovne saradnje.

 

Srpsko – rumunske susrete organizovali su Turistička organizacija Grada Zrenjanina i Unija poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina, uz podršku gradskih struktura. U poseti ovom banatskom gradu su menadžeri turističkih agencija i turističko – ugostiteljskih objekata županije Timiš, ali i aerodroma u Temišvaru. Poseta je uzvratna, jer su predstavnci Zrenjanina bili krajem oktobra u poseti Temišvaru.

 

Dvodnevni skup počeo je u Gradskoj kući, prezentacijom i prikazivanjem promo filma o Zrenjaninu i njegovim turističkim potencijalima. Gostima je priređen i kraći kulturno – umetnički program na rumunskom jeziku. Gosti iz Rumunije mogli su da se upoznaju sa potencijalima Banje Rusande, Carske Bare, Salaša Lujza i ugostiteljskih objekata u gradu.

 

Tokom drugog dana boravka, predstavnici rumunskih privrednika obišli su grad sa turističkim vodičem, posetili neke ugostiteljske objekte i imali direktne sastanke oči sa turističkim delatnicima u našem gradu.

 

– Imali smo tokom dva dana prelepu promociju potencijala grada Zrenjanina, koji su veliki, imali smo i prikaz i obilazak atraktivnih destinacija, za koje su naši gosti pokazali veliko interesovanje. Naročit utisak ostavila je prezentacija našeg grada u Baroknoj sali, a nastavljeno je sa bilateralnim sastancima. Po reakcijama gostiju vidim da su veoma zadovoljni, uradili smo pravu stvar i mislim da će se efekti tek videti. Očekujem da ćemo u narednom periodu imati puno gostiju iz županije Timiš, ali verujem i iz drugih krajeva Rumunije – napominje direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina Zoran Ljubotina, uz napomenu da će se poseban akcenat staviti na promociju zrenjaninske brend manifestacije “Dani piva”, što se planira za proleće, na centralnom trgu u Temišvaru.

 

Kao interesantan detalj on je naveo interesovanje dela rumunske delegacije za ponudu Banje “Rusanda” u Melencima.

 

rumunska delegacija

 

Poslodavci Zrenjanina jedna su od bitnih karika u građenju saradnje dva grada i regiona.

 

– Ideja se rodila na zrenjaninskom septembarskom sajmu “Zrbiznet”, s namerom da se bolje povežemo sa poslovnim ljudima iz Temišvara i okoline, a akcenat je na turističkoj ponudi. Posetom Temišvaru, odnosno sada uzvratnom posetom, bolje smo se međusobno upoznali, predstavili turističke potencijale sa obe strane granice i zaključili da je moguća i dobra saradnja na tom planu. Unija poslodavaca sa svojom sekcijom u osnivanju, koja okuplja turističke radnike i delatnike, vlasnike hotela, hostela i ugostiteljskih objekata, aktivno se uključila u ovu priču. Naš cilj je povećanje turista iz Temišvara i županije Timiš u našem gradu, posebno tokom vikenda ili nekih od brojnih manifestacija – kaže čelnik zrenjaninskog ogranka Unije poslodavaca Srbije Goran Nešić.

 

On je najavio nastavak direktnih susreta zrenjaninskih i temišvarskih turističkih delatnika i ugostitelja, a već 8. decembra zrenjaninska agencija “Karavan” vodiće prvu grupu Zrenjaninaca na izlet u Temišvar.

 

rumunska delegacija

 

Podeli članak
sinovoz
FAM