Grad Vesti Zrenjanin

Zrenjanin sve prepoznatljiviji na mapi sportskog turizma

Kristalna dvorana

Naš grad poseduje modernu infrastrukturu i vrhunske uslove za sport i organizaciju sportskih takmičenja, što je i velika šansa za razvoj sportskog turizma.

 

Ovu tvrdnju izrekao je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, a kao argumente u prilog ovoj tezi nabraja niz činjenica.

 

-Odlična sportska infrastruktura, dobri odnosi sa nacionalnim sportskim savezima i naravno duga i trofejna sportska tradicija, glavni su faktori  zašto je naš Grad u poslednjih nekoliko godina priznata i poželjna sportska destinacija. I to kako za organizaciju velikih sportskih manifestacija, tako i za pripreme brojnih sportskih ekipa – govori Salapura, uz podsećanje da je u Zrenjaninu, samo u ovoj i protekloj godini, uloženo više od 350 miliona dinara u sportsku infrastrukturu.

 

zrenjaninski sportisti
Simo Salapura (Foto: Zoran Bogaroški)

 

-Ovim ulaganjima obuhvaćena je rekonstrukcija gradskog stadiona i izgradnja reflektora i atletske staze, u prvoj fazi, pa izgradnja stadiona u Rusandi, zamena parketa, nabavka semafora i koševa za Kristalnu dvoranu, izgradnja teniskog terena u Elemiru,  izgradnja sale za borilačke sportove u Kleku… Obim ovakvih ulaganja samo dokazuje da naš grad sa razlogom zovu Grad sporta – ističe Salapura.

 

On napominje, da pored internacionalne promocije našeg Grada, benefiti organizovanja sportskih manifestacija jesu i povećanje broja noćenja i veća popunjenost smeštajnih kapaciteta, ali i jačanje organizacionih kapaciteta naših sportskih kolektiva i asocijacija.

 

-U ovoj godini, pored ekipa koje su bile učesnice na velikim međunarodnim takmičenjima organizovanim u našem gradu, imali smo i gostujuće sportiste na pripremama. Zaključno sa polovinom septembra, u našem gradu boravile su sportske delegacije iz dvadesetak zemalja sveta, a česti gosti su nam i nacionalni timovi u rukometu, košarci, rvanju, futsalu…- nabraja Salapura. On kaže da su zvanični podaci veoma upečatljivi.

 

-Prema zvaničnim podacima, u 2017. godini bilo je 39.611 noćenja u našem gradu, da bi  taj broj za samo godinu dana porastao skoro za 70 posto, odnosno na 58.116 noćenja u prošloj godini. Svakako je porast broja noćenja pokazatelj i sveukupnog razvoja našeg grada, u kome tradicionalno i sport i sportski turizam daju svoj doprinos. Sa završetkom atletske staze i planiranom drugom fazom rekonstrukcije stadiona, sportski turizam u našem Gradu još više će dobiti na značaju – tvrdi Salapura i podseća da je u ovoj godini, zaključno sa septembrom, ostvareno više od 6.500 noćenja sportista i sportskih radnika.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Vrhunski uslovi pogotovi kada u neizvesnom finišu utakmice klima počne “zalivati” parket dvorane.Olako se troši reč vrhunski.

sinovoz
FAM