Grad Vesti Zrenjanin

Zrenjanin jedan od deset gradova koji će koristiti aplikaciju „Oglasna tabla“

grad zrenjanin
Foto: Zoran Bogaroški

Grad Zrenjanin jedna je od deset lokalnih samouprava u Srbiji koje će u okviru pilot projekta početi da koriste aplikaciju „Oglasna tabla“.

 

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić potpisao je ugovore sa predstavnicima ovih gradova i opština.

 

Aplikacija je namenjena za interno informisanje zaposlenih o reformi javne uprave. Služi i za obaveštavanje o njihovim pravima, obavezama, kao i mogućnostima za usavršavanje i napredovanje.

 

Ministar Ružić je istakao da je aplikacija „Oglasna tabla“ kreirana za potrebe boljeg informisanja o reformi javne uprave, odnosno za unapređeniju komunikaciju između svih nivoa vlasti.

 

– Svestan da je komunikacija ključ za uspeh, zahtevao sam da se osmisli način da na jednom mestu zaposleni imaju sve informacije o svojim pravima i obavezama. A sve u okviru reforme javne uprave – rekao je Ružić.

 

Pročitajte još: Gradska uprava Zrenjanin uputila građanima važno obaveštenje

 

On je istakao da je ideja da se boljim informisanjem zaposlenih utiče na kvalitet usluge koju dobijaju građani.

 

„Oglasna tabla“ od sledeće godine za sve zaposlene u javnoj upravi

 

Na „Oglasnoj tabli“ zaposleni će imati priliku da dobiju informacije, kako iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, tako i iz svih institucija, koje su uključene u reformu. Od Nacionalne akademije za javnu upravu imaće informacije o obukama. Od Službe za upravljanje kadorovima dobijaće informacije o slobodnim radnim mestima. A od Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu imaće informacije o novim servisima.

 

– Istovremeno, imaćete i svoj lični kutak za vašu opštinu. Tu ćete moći da distribuirate informacije koje su isključivo na lokalnom nivou. Da li je to informacija o radnom vremenu, o novoj sistematizaciji, nekoj lokalnoj odluci i drugo – rekao je Ružić.

 

Ministar je rekao da će u naredne dve nedelje biti organizovane obuke za rad u aplikaciji. I to za administratore na lokalnom nivou i za zaposlene kao korisnike aplikacije.

 

Plan je da nakon pilot projekta u ovih deset gradova i opština, aplikacija bude dostupna u toku sledeće godine za sve zaposlene u javnoj upravi.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz