Grad YTOP

ZIMSKA SLUŽBA SPREMNA, EVO KOJI PUTEVI SU PRIORITET

ZRENJANIN – Preduzeće „Vojvodinaput“ iz Zrenjanina obezbedilo je mehanizaciju, kao i blizu 800 tona soli i 500 tona kamenog agregata, za nastupajuće zimske dane, a održavanje puteva će se sprovoditi sa punktova u Zrenjaninu, Perlezu i Banatskom Dvoru.

zimska-sluzba

U pitanju su magistralni putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta koje će radnici i mehanizacija „Vojvodinaputa“ održavati od 15. novembra, pa do 31. marta naredne godine. Mehanizacija, inače, obuhvata 10 kamiona sa posipačima i plugovima, tri utovarivača, dva grejdera, tri kamioneta i jedan dozer, a na raspolaganju su i po dva dodatna kamiona i rovokopača.

Prilikom posete pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina Dragana Ćapina ovom preduzeću, predstavnici „Vojvodinaputa“ su predočili koje saobraćajnice pripadaju određenim prioritetima održavanja i čišćenja, u slučaju snežnih padavina.

Prioritet su putevi Žabaljski most – Zrenjanin – Srpska Crnja, zatim Melenci – Zrenjanin – Čenta i Zrenjanin – Sutjeska. Na drugom mestu je put od mosta na Tisi kod Titela – Perlez – Farkaždin, dok su putevi trećeg prioriteta Vojvoda Stepa – Srpski Itebej – Međa, onda Novi Bečej – Melenci, Bašaid – Banatsko Karađorđevo, Žitište – Torak – Srpski Itebej, Ečka – Orlovat – Uzdin, kao i Čenta – Baranda, Toba – Nova Crnja i Torak – Krajišnik.

Radi se o mreži saobraćajnica u ukupnoj dužini od 300 kilometara, od kojih prvom prioritetu pripada 145 kilometara.

Predstavnici svih relevantnih institucija, uključenih u rad zimske službe na održavanju saobraćajnica, tokom sastanka razgovarali su o međusobnoj koordinaciji i operativnom delovanju, kao i o mogućim situacijama na terenu koje mogu nastati tokom vremenskih nepogoda i postupanju u takvim slučajevima.

Smotri mehanizacije zimske službe i radnom sastanku pred početak sezone prisustvovali su, osim pomoćnika gradonačelnika, predstavnici „Vojvodinaputa“, na čelu s direktorom Aleksandrom Petkovićem, kao i predstavnici Policijske uprave Zrenjanin – saobraćajne policije, Vatrogasno – spasilačkog bataljona MUP Srbije u Zrenjaninu i Javnog preduzeća „Putevi Srbije“.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Kojeg „prioriteta“ je put Zrenjanin-Elemir-Taraš, kada ga ne nema u ovom planu!?
    Elemirci i tarašani, spremite lopate i metle i svako svoju deonicu da čisti!
    Da nam je „nafte rente“, bilo bi lakše, naravno, ali, o njoj odlučuju Gradaske instance, mi to nismo u stanju!

sinovoz