Grad YTOP

ZIMSKA SLUŽBA IMA PRIORITETE PRILIKOM ČIŠĆENJA ULICA

ZRENJANIN – Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina je saopštilo da njegova zimska služba, koja radi u periodu od 15. novembra do 15. marta, i ove godine spremno dočekuje zimu.

 

 

Programom održavanja ulica u zimskom periodu predviđeno je iznošenje snega iz ulica užeg centra grada, kao i čišćenje i uklanjanje snega i leda sa javnih površina (trotoari, parkinzi, biciklističke staze, stepeništa na mostovima i nadvožnjacima), posipanje javnih površina odgovarajućim sredstvima (so i kameni agregat) radi sprečavanja stvaranja poledice i kliznih mesta, razgrtanje i odnošenje snega iz užeg centra grada, kada snežni pokrivač dostigne 50 cm ili smeta pešacima, biciklistima i ostalim učesnicima u saobraćaju.

 

Prema programu rada, za održavanje grada u zimskom periodu biće angažovan veći broj radnika – pedeset, a spremna je i mehanizacija.

 

Za ovu zimu obezbeđeno je 100 tona soli i 60 tona kamenog agregata. 

 

„Po gradu je lociran i određeni broj spremnika za so u koje može da se odloži 1.000 kilograma soli, a oni omogućavaju efikasniji rad zimske službe. Stepen angažovanosti zimske službe zavisiće od vremenskih uslova. Prioritet održavanja u zimskoj službi imaju ulice iz prvog stepena održavanja (uži centar) i svi mostovi iz programa održavanja, javno prometne površine uz magistralu i ostale javno prometne površine iz programa drugog stepena održavanja“, saopštavaju iz „Čistoće i zelenila“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz