Grad YTOP

ŽELITE DA UDOMITE NAPUŠTENU ŽIVOTINJU, EVO PRILIKE

Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina upozorava da napuštene životinje predstavljaju ozbiljan problem i da bi u njegovom rešavanju trebalo da se uključe svi – osim nadležnih državnih institucija i „Čistoće“, i sami građani bi trebalo da daju svoj doprinos, pridržavajući se obaveza prema kućnim ljubimcima.

Foto: Dušan Bartolović

„Dužnost svakog građanina koji ima kućnog ljubimca je da ga obeleži (čipuje), vakciniše, da se brine o njemu i da ga ne napušta i ne pušta iz kuće bez nadzora. Napuštene životinje su često gladne, bolesne, preplašene ili tužne. Ukoliko se građani opredele za kućnog ljubimca, moraju znati da to podrazumeva ispunjavanje obaveza, a prva obaveza je vakcinisanje i čipovanje“, navode u JKP „Čistoća i zelenilo“, koje obavlja delatnost neškodljivog uklanjanja pasa i mačaka lutalica sa ulica grada Zrenjanina.

U tu svrhu „Čistoća“ i Grad Zrenjanin su još 2005. godine otvorili privremeno prihvatilište za napuštene životinje u koje se smeštaju napušteni psi i mačke koji se pronađu na ulici.

„Efikasan način smanjenja populacije pasa lutalica na ulicama grada Zrenjanina jeste i udomljvanje koje mi promovišemo od početka rada Prihvatilišta. Ovom prilikom želimo da pozovemo građane koji žele da udome kućnog ljubimca da se jave na broj telefona Prihvatilišta 064/811-68-78. Udomljavanje sprovodimo svake subote, u periodu od 10 do 13 časova, a Prihvatilište se nalazi u ulici Dr Tihomira Ostojića bb, na ulazu u gradsku deponiju“, navodi se u saopštenju „Čistoće i zelenila“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz