Foto dana Grad

ZELENE ŠAPE: Besplatna sterilizacija i kastracija pasa i mačaka

psi
Foto: Dušan Bartolović

Grad Zrenjanin odobrio je projekat Udruženja ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“, zahvaljujući kojem će biti organizovana besplatna sterilizacija i kastracija napuštenih pasa i mačaka, ali i onih životinja koje imaju vlasnike.

 

„Gradske vlasti su prepoznale problem i spremne su da pomognu, s obzirom na to da postoji velika zainteresovanost građana koji nisu u mogućnosti da priušte plaćanje troškova veterinara, ali su voljni da sterilišu ili kastriraju ljubimce. Nažalost, broj ovih poduhvata je ograničen i dokle god bude sredstava, projekat će trajati“, kažu za portal zrenjaninski.com u udruženju „Zelene šape“.

 

Kako saznajemo, među prvima su se javili jedna naša starija sugrađanka, sa penzijom od svega petnaestak hiljada dinara, koja jedva krpi kraj sa krajem za osnovne životne potrebe, kao i samohrana majka dvoje dece.

 

Svi koji su zainteresovani mogu kontaktirati udruženje „Zelene šape“ putem e-maila zeleneshape@gmail.com ili Facebook-a i zakazati sterilizaciju ili kastraciju koja će se obavljati u Zrenjaninu.

 

„Sterilišite svoje ljubimce, ne izbacujte im klince“, poručuju iz ovog udruženja.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.