Grad YSLAJDER

ZAVRŠENA JAVNA NABAVKA, SLEDI OPRAVKA SEMAFORA

ZRENJANIN – Već duže vreme na raskrsnici gradske magistrale i ulice Cara Dušana, nadomak najužeg centra Zrenjanina, semafori su u kvaru, i to zbog havarije.

 

Kako su saopštili iz Javnog preduzeća za urbanizam, jedno vozilo je udarilo u stub i napravilo popriličnu štetu. Stoga će morati da se rade novi temelji i novi stub, i to bi već bilo urađeno da nisu naišle ove vremenske neprilike, ali i procedure koje se moraju ispoštovati. Međutim, kako saznajemo, rešenje za semafore u kvaru je na pomolu.

 

Nakon završene javne nabavke, posao oko održavanja ukupno četrdeset semafora u gradu i naseljenim mestima dobila je firma „Elektrolumen“ iz Lukićeva, i čim vremenske prilike dozvole, počeće njihova popravka. Najviše problema, inače, vozačima predstavljaju neispravni semafori na raskrsnicama ulica Cara Dušana i Bulevara Milutina Milankova (magistrala), i Miletićeve i Principove, kod Gerontološkog centra.

 

Zbog toga što ovi, ali i još neki semafori u gradu ne rade, u Javnom preduzeću za urbanizam objašnjenje pronalaze u regulativama – prvo je morao da se usvoji plan rada preduzeća, pa budžet, onda da se raspišu i okončaju javne nabavke. To traje, a semafori se kvare.

 

Kako saznajemo, nema mnogo zahteva za postavljanje novih semafora. Postavljanje semafora su tražili stanovnici Mesne zajednice „Dolja – Crni šor“ za ugao Miletićeve i Balkanske, a bilo je reči i o semaforu na uglu Patrijarha Pavla i Veselina Masleše, gde se dogodilo nekoliko saobraćajnih nezgoda sa povređenim i poginulim licima. Mnogo više zahteva podneto je za postavljanje ležećih policijaca i usporivača saobraćaja.

 

Saobraćajni stručnjaci, pak, kažu da je najbolje i najjeftinije rešenje – poštovanje saobraćajnih propisa. Potpuno je neracionalno da zato što vozači ne poštuju ograničenja brzine, koja su jasno određena zakonom i pravilnicima, u svakoj ulici u gradu bude nekoliko ležećih policajaca.

 

Jer, i ležeći policajci i semafori spadaju u poprilično skupu saobraćajnu signalizaciju.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • “ Mnogo više zahteva podneto je za postavljanje ležećih policijaca i usporivača saobraćaja.“
  ZAŠTO KAŽNJAVATI VIŠE OD 95 % VOZAČA, KOJI POŠTUJU SAOBRAĆAJNE PROPISE, SA OVIM PREPREKAMA!!!???
  ONDA NE TREBA NI PRAVITI ASFALTIRANE-RAVNE ULICE, VEĆ TREBA OSTAVITI „TURSKU KALDRMU“, KADA VEĆ HOĆETE DA KAŽNJAVATE NEODGOVORNE!!!
  JEFTINIJE JE!
  KOD NAS, U ELEMIRU, ULICA Z. ČELARA, DUGA OKO 2 KM, SA AFALTOM, ŠIRINE 6 M,
  NAJLEPŠA ULICA, PRETVORENA JE U TVRĐAVU SA PREPREKAMA I LEŽEĆIM POLICAJCIMA I PRAKTIČNO, ONESPOSOBLJENA ZA „NORMALNI“ SAOBRAĆAJ!!!
  LOME SE GIBNJEVI NA TERETNJACIMA I DR. VOZILIMA!
  BOLJE DA SU, ZA TE PARE, POSTAVILI SEMAFORE , KAMERE I RADARE ZA AUTOMATSKO MERENJE BRZINE, PA PREKRŠITELJI DOBIJU PRIZNANICE, „DOK SE NE NAUČE“ DA POŠTUJU SOBRAĆAJNE PROPISE!!!
  VALJDA JE TO CELISHODNIJE, ALI, NEMA PROVIZIJE, KOJA JE „ČEŠĆA“ OVAKO, JER SE OVI „UREĐAJI“ ČEŠĆE KVARE!!!
  PREKOR IZ ELEMIRA!

sinovoz
FAM