Grad Vesti Zrenjanin

Završava se grejna sezona, sledi rekonstrukcija vrelovodne mreže

grejna sezona

Ovogodišnja grejna sezona u Zrenjaninu, po gradskoj odluci, završava se u ponedeljak, 15. aprila. Grejna sezona će, međutim, biti produžena ukoliko tri dana za redom temperatura u 21 sat ne bude prelazila 12 stepeni Celzijusove skale. Bilo kako bilo, grejna sezona ne može trajati duže od 1. maja. Tako je propisano Odlukom o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom grada Zrenjanina.

 

– Sezona je protekla bez većih problema. Bilo je nekoliko manjih havarija na deonicama vrelovoda gde su stare i dotrajale cevi. Iako su havarije sanirane u najkraćem roku, JKP „Gradska toplana“ je nakon detaljne analize delova mreže, koji u prethodnim godinama nisu bili rekonstruisani, za letnji period isplanirala rekonstrukciju vrelovoda. Posao će biti obavljen na trasi od Srednje škole „Nikola Tesla“ do Plućne bolnice „Dr Vasa Savić“, u dužini od 750 metara – kaže portparolka JKP „Gradska toplana“ Melanija Lojpur.

 

Takođe, pored redovnog održavanja i servisiranja pogona u letnjem periodu, planira se i rekonstrukcija vrelovodne mreže u Baranjskoj ulici. Dužina ovog dela vrelovoda je 270 metara.

 

– Građani će na vreme biti obavešteni u slučaju da bude dolazilo do zatvaranja ulica na navedenim trasama – ističe Lojpur.

 

Grejnu sezonu JKP „Gradska toplana“ iz Zrenjanina završava sa potraživanjima od oko 350 miliona dinara. Od toga, ukupan dug građana je 298 miliona dinara na obe delatnosti kojima se bavi toplana, a to su daljinsko grejanje i gas. Dug privrede je preostala 52 miliona.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • „Od toga, ukupan dug građana je 298 miliona dinara na obe delatnosti kojima se bavi toplana, a to su daljinsko grejanje i gas“.
    NAPIŠITE I KOLIKO JE KO DUŽAN: „KOLIKO DALJINSKO, A, KOLIKO POTROŠAČI GASA“!!!
    OVAKO JE, KAO ONO, „NEKO MESO A, NEKO KUPUS“, A, SVI, SARMU!!!
    I, DA LI JE GAS „OBJEDINJEN“, PA I ONI POTROŠAČI U SELIMA, KOJI NEMAJU VEZE SA „TOPLANOM“ I DALJE „UČESTVUJU“ U ZAJEDNIČKOJ CENI GASA-PLAĆAJU „GRAĐANIMA“ GREJANJE!!!???
    PITANJE IZ ELEMIRA!