Grad YSLAJDER

ZAISTA ČUDNO: DO TEMIŠVARA NE VOZI NI AUTOBUS NI VOZ

Temišvar

ZRENJANIN – Iako je Temišvar od Zrenjanina udaljen samo desetak kilometara više nego do Beograda, do susednog rumunskog grada u ovom trenutku iz našeg grada možete stići samo u sopstvenoj režiji.

Temišvar
Temišvar

Sa autobuske stanice u Zrenjaninu za Temišvar ne polazi nijedan autobus, saznaje portal zrenjaninski.com od dežurnog dispečera “Net busa”.

U Temišvar se iz Zrenjanina ne može ni vozom. Ne može se ni u Novi Sad, ali to je već druga priča. Pre nekoliko dana Radio 021 objavio je tekst o tome kako bi se iz Novog Sada do Temišvara moglo stići vozom da ne fali 17 kilometara pruge i to baš u ovom zrenjaninskom delu. Polemika o tome da li treba ulagati u taj deo pruge traje već godinama, ali se iz te polemike nije izrodilo ništa.

Vozom se do Temišvara može iz Vršca, ali ni do Vršca iz Zrenjanina nije lako stići. Može se i iz Beograda, pruga je obnovljena, voz ide relativno brzo i jeftino je – povratna karta do rumunskog grada u vagonu druge klase košta 15 evra.

Iz Zrenjanina se do Temišvara, odnosno tamošnjeg aerodroma može “divljim” taksijem. Cene se, po vožnji, kreću od 4.000 dinara do 60 evra, u zavisnosti kako se pogodite.

A može se i biciklom – do granice nekako, jer biciklistička staza nije završena, a od granice lako, jer na rumunskoj strani postoji odlično uređena staza koja vodi pravo do centra Temišvara.

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM