Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

Vežba „Tank 19“ uspešno sprovedena u Opštoj bolnici Zrenjanin (Foto)

vežba tank 19
Foto: Opšta bolnica Zrenjanin

U Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ u Zrenjaninu sprovedena je vežba pod nazivom „Tank 19“. U pitanju je redovna godišnja praktična provera planskih rešenja iz Plana za vanredne situacije Opšte bolnice.

 

Vežbom je rukovodila direktorka Opšte bolnice dr Ivana Tešić. Šef Odseka odbrane i zaštite Ivan Dajić i referent zaštite od požara Igor Delja koordinirali su vežbom i usmeravali vežbovne aktivnosti.

 

Cilj vežbe bio je da se provere, obuče i osposobe zaposleni, kao i Služba obezbeđenja, za izvršavanje zadataka u slučaju izbijanja požara. Vežba je poslužila i za proveru spremnosti za efikasnu zaštitu i evakuaciju.

 

vežba tank 19
Foto: Opšta bolnica Zrenjanin

 

Zadaci koji su postavljeni pred učesnike u vežbi bili su identifikacija požara, obaveštavanje vatrogasno-spasilačke jedinice, obezbeđenje uslova za njeno delovanje i početno gašenje požara. Takođe, zadatak je bio i evakuisati zaposlene iz ugroženog objekta.

 

Pročitajte još: Stojanka Đurašković (82) je najstariji volonter Crvenog krsta Zrenjanin

 

Vežba „Tank 19“ izvedena je na rezervoarima za naftu i objektu za tretman medicinskog otpada, uz učešće zaposlenih, Službe obezbeđenja Opšte bolnice i vatrogasno-spasilačkog bataljona iz Zrenjanina. U vežbi su aktivno učestvovali i zaposleni u Odseku prijemno-trijažne ambulante Službe za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja.

 

vežba tank 19
Foto: Opšta bolnica Zrenjanin

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz