Grad

VELIKI PROBLEM: Iskustva vozača sa rampama na pružnim prelazima

pružni prelazi

Oprez na pružnim prelazima nikada nije na odmet. Ipak, rampe ili druga vrsta signalizacije jasno bi morali da nas upozoravaju na trenutnu situaciju u vezi sa prolaskom vozova ili drugih šinskih vozila.

 

Jutros, u 7.57 časova, na pružnom prelazu u zrenjaninskom naselju D3, slika potpuno nadrealna. Visoko podignute rampe, poput zastava u vreme državnih praznika, a voz ide li ide….!? Lep, elegantan i sa prijatnom sirenom. Ne previše iritantnom.

 

Mašinovođa diskretno trubi, vide mu se oči. Verovatno se i on čudi gledajući podignute rampe i vozila koja su tik uz kompoziciju. Samo što se ne „miluju“.

 

Da li je ovo neka vrsta testinga za mašinovođu, kao prijemni ispit za buduće radno mesto ili pak proveravaju naš oprez…? Šta god da je, moglo je biti i dramatičnije po ukupnu bezbednost. Ovog puta smo za dlaku izbegli direktno sučeljavanje sa lepom kompozicijom. Živela naša železnica!

 

Tekst i foto: Milan Nedeljkov

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Svako jutro prolazim tom ulicom oko 7,00 – rampa je redovno podignuta i taj performans sa mašinovodjom se ponavlja svako jutro. Izuzetak od pravila jeste da je rampa spuštena?!!

sinovoz