Grad YSLAJDER

USVOJENO OSAM REŠENJA O PRODAJI GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

Sednica Gradskog veće
Sednica Gradskog veće

ZRENJANIN – Gradsko veće u Zrenjaninu usvojilo je na današnjem zasedanju osam rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta na nekoliko lokacija u gradu.

 

USVOJENO OSAM REŠENJA O PRODAJI GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA
Sednica Gradskog veće

 

Izvestilac po ovim tačkama Violeta Kučanda Bogasenieva objasnila je da je lokalna samouprava u toku aprila raspisala javni oglas za prodaju gradskog građevinskog zemljišta, na infrsatrukturno opremljenim lokalitetima.

 

– Na oglas se javilo jedanaest investitora zainteresovanih za izgradnju, a prihvaćeno je deset ponuda. Najviše zainteresovanih za porodičnu gradnju bilo je na lokalitetu „Uroš Predić“, gde su prodate skoro sve parcele, a na lokalitetu „Baranjska“ je otišla jedna parcela. Imali smo zainteresovanih investitora i za izgradnju poslovno – proizvodnih objekata u radnim zonama – istakla je Kučanda Bogasenieva, precizirajući da je jedan investitor kupio parcelu u industrijskoj zoni „Jugoistok“, a drugi je uzeo 10.000 kvadrata u radnoj zoni „Plinara“.

 

Kako je navela, od prodaje ovog zemljišta grad Zrenjanin će prihodovati oko 23 miliona dinara, a nakon što je Gradsko veće usvojilo rešenja, pristupiće se potpisivanju ugovora sa kupcima, u kojima će se detaljnije definisati prava i obaveze između Grada i investitora.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je predsedavao sednicom, kazao je da i ove odluke dokazuju da se u gradu na Begeju u poslednje vreme gradi dosta kuća, ali i stambenih zgrada.

 

– Jedan od znakova bolje situacije jeste oživljavanje stambene izgradnje. Očigledno je zaživeo promet nekretnina u našem gradu i to je veoma dobra vest – ocenio je Janjić.

Podeli članak
sinovoz
FAM