Grad

Usvojena odluka koja omogućava realizaciju najveće investicije

najveće investicije

Na današnjoj sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, usvojena odluka koja omogućava realizaciju najveće investicije u istoriji grada. Reč je o kineskoj investiciji u industrijskoj zoni „Jugoistok“. Proizvodne pogone će graditi kompanija „Linglong“, a vrednost investicije je blizu milijardu dolara.

 

Izvestilac po toj, jedinoj tački dnevnog reda, bila je načelnica Odeljenja za urbanizam Gradske uprave Ljiljana Pecelj Luburić. Ona je istakla da se ovim stvara mogućnost da otpočne gradnja proizvodnih pogona.

 

Ovu odluku trebalo bi da aminuju i odbornici Skupštine grada. Zbog toga je gradonačelnik Janjić zamolio predsednika lokalnog parlamenta Olivera Mitrovića da zakaže sednicu u najkraćem roku. Nakon toga sve će biti spremno za izdavanje građevinske dozvole kineskom investitoru.

 

Oliver Mitrović rekao je da, zbog ovakvih pitanja, bitnih za naš grad, postoji mogućnost zakazivanja vanredne sednice po hitnom postupku. On je najavio da će sednica Skupštine biti održana sutra, u 9 časova.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM