Grad YSLAJDER

USPOSTAVLJEN ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ PREMA NOVOM SADU

železnički saobraćaj

ZRENJANIN – Od 5. februara u funkciji je železnički teretni saobraćaj na relaciji ZrenjaninNovi Sad, a od 1. marta biće još dobrih vesti sa banatskih pruga, saznaje portal zrenjaninski.com.

 

železnički saobraćaj

 

Veoma dobra vest za privrednike iz Banata, ali i šire, jeste činjenica da od 5. februara teretni vozovi iz Zrenjanina saobraćaju ka Novom Sadu i obrnuto, a saznajemo da je interesovanje privrednika za ovaj vid transporta obostrano veliko.

 

Inače, pruga na relaciji Novi Sad – Zrenjanin je delom rekonstruisana, ali će radovi, koji su privremeno prekinuti, biti uskoro nastavljeni. Za verovati je da će nakon rekonstrukcije biti razmatrana i opcija o oživljavanju putničkog saobraćaja na tom pravcu.

 

Odlična vest je i najava da će već od marta početi rekonstrukcija pruge na relaciji Zrenjanin – Kačarevo (od Kačareva do Pančeva taj posao je već odrađen). Kada taj poduhvat bude završen planira se direktna veza od Zrenjanina, preko Beograda i Novog Beograda, sve do Zemuna, uz duplo skraćeno vreme putovanja u odnosu na sadašnje stanje.

Podeli članak

5 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • „Kada taj poduhvat bude završen planira se direktna veza od Zrenjanina, preko Beograda i Novog Beograda, sve do Zemuna, uz duplo skraćeno vreme putovanja u odnosu na sadašnje stanje.“
  I, NADAMO SE, DA ĆE VOZOVI SAOBRAĆATI, OD KIKINDE, DO BEOGRADA,A, NE KAO SADA, KIKINDA-ZRENJANIN, PA ZRENJANIN-BEOGRAD…
  ONI ŠINOBUSI, SA MANJE KS, OKO 140, SU MOGLI, OD SUBOTICE I KIKINDE, DO BEOGRADA, I N. SADA, A, OVI RUSKI, OD 500 KS!, IZGLEDA, NE MOGU!!!???
  PROSTO NEVEROVATNO!!!
  Pozdrav iz Elemira!

 • Mogu, ali nemaju uslove. Mogli su i stari.Actorosovi motori su u njima ali nemaju prugu za to. Kod nas se prvo kupe Vucna vozila pa onda pruga kad dodje na red. To je isto ko da imamo formulu ali nemamo stazu za formulu 1.

 • Ljudi šalju rakete na Mars, a mi u 21. veku „uspostavljamo“ teretni železnički saobraćaj do Novog Sada ?!
  A dogodine ćemo (možda!) u ovo vreme ići vozom na „Slaninijadu“ u Kačarevo…
  Napredno, nema šta!

bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM