Grad YSLAJDER

URUŠIO SE OBJEKAT U VLASNIŠTVU PROPALE FIRME (FOTO)

zgrada pro bekom

ZRENJANIN – Čitaoci portala zrenjaninski.com vrlo često nam postavljaju pitanja, jer znaju da se trudimo da na ta pitanja i odgovorimo. Tako nas je nedavno jedan čitalac pitao čija je ovo urušena zgrada u samom centru Zrenjanina i zašto ona toliko dugo stoji ruinirana bez ikave namene. Evo odgovora.

 

zgrada pro bekom

 

Zgrada na fotografiji, koja se nalazi odmah pored zgrade Policijske uprave, na papiru je sedište beogradske firme „Pro bekom“. Pre nego što je postala sedište ove firme, zgrada je bila u vlasništvu nekadašnjeg „Stočara“, pa se još neko seća da je tu pre dvadesetak godina bila prodavnica živinskog mesa.

 

Stariji Zrenjaninci sećaju se „Pro bekoma“ kao preduzeća koje je bilo jedan od aktera u privatizaciji Industrije mesa BEK.

 

„Pro bekom“ je, opet na papiru, delom vlasništvo porodice Beštić iz Beograda. U stečaju je od 2010. godine.

 

zgrada pro bekom

 

Kako portal zrenjaninski.com saznaje, iako je zgrada u vlasništu „Pro bekoma“, ona je opterećena hipotekama, izvršnim rešenjima i ko zna čime još.

 

To je najverovatnije i razlog što nije realizovana ideja od pre nekoliko godina da se i na taj deo proširi Policijska uprava u Zrenjaninu.

Podeli članak
sinovoz
FAM