Grad

URUČENE NAGRADE NAJBOLJIM SPORTISTIMA

sport

ZRENJANIN – Danas su u Baroknoj sali Skupštine grada Zrenjanina dodeljene tradicionalne godišnje nagrade Sportskog saveza najboljim sportistima i sportskim kolektivima. Nagrade su uručili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac, naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić i predsednik Upravnog odbora Sportskog saveza Rajko Petrović.

sport-nagrade

U kategoriji seniora nagrade su dobili Viktor Nemeš iz Rvačkog kluba Proleter i Sanja Cvrkota iz Karate kluba Zadrugar. U konkurenciji juniora za najbolje sportiste proglašeni su Đorđe Salapura iz KK Zrenjanin i Anita Sakal iz Omladinskog džudo kluba Proleter MD, dok su u kategoriji kadeta za najuspešnije proglašeni rvač Proletera Sebastijan Kolompar i karatistkinja Zrenjanina Anja Milovanović. Među sportistima sa invaliditetom najuspešniji u 2015. godini su Valentina Manojlov i Ivan Živkov oboje iz kluba Hendi sport.

sport-nagrade

Nagrade su dodeljene i sportistiima iz neolimpijskih sportova. Najuspešniji seniori su Stefan Janjatov iz Savate kluba Banat i Aleksandra Aranitović iz Fitnes kluba Stefani. Među juniorima najbolji su džudista Dušan Sarić i Marina Đekić iz Kluba borilačkih sportova Internacional, dok su u kategoriji kadeta nagrade otišle u ruke Vuka i Ane Boškov iz Kuglaškog kluba Banat.

sport-nagrade

Seniori odbojkaškog kluba Klek Srbijašume i seniorke Ženskog odbojkaškog kluba Zrenjanin MD proglašeni su za najbolje sportske ekipe, kao i pioniri – odbojkaši Osnovne škole „Jovan Dučić“ iz Kleka, pionirke gimnastičarke OŠ „Petar Petrović Njegoš“, pionirke odbojkašice OŠ „Jovan Dučić“ Klek i juniorke rukometašice Poljoprivredne škole.

sport-nagrade

Za najuspešnijeg sportskog stručnjaka – trenera u prošloj godini proglašen je Vojislav Trajković, trener zrenjaninskih rvača. Nagradu za najuspešnijeg sportskog radnika primio je Miodrag Ličina, za stručnjaka u sportu Maja Šujica iz Predškolske ustanove, dok je za najboljeg sudiju proglašen rukometni sudija Aleksandar Pandžić. Kompaniji „Gomeks“ uručena je nagrada u kategoriji sponzora donatora, a Milošu Pešiću i Branku Onjinu u kategoriji propagandista.

Posebna priznanja dodeljena su Crvenom krstu, Javnoj ustanovi „Sportski objekti“ i Sport INS-u, dok su nagrade za životno delo dobili Ivan Grubački i Jani Hajdu.

sport-nagrade

– Prethodnih godina ulagali smo mnogo truda i novca da sport u Zrenjaninu bude na onom nivou na kojem je bio prethodnih decenija. Uz sve teškoće, koje i vi osećate, postigli smo vidljiv napredak – poručio je gradonačelnik Janjić u obraćanju nagrađenim sportistima.

On je najavio da će krajem aprila početi velika rekonstrukcija najstarije sportske hale na Balkanu – „Medisona“, koja će do leta zasijati u novom ruhu.

– Takođe, postigli smo dogovor sa Ministarstvom omladine i sporta da se u Zrenjaninu izgradi nacionalni trenažni centar za borilačke sportove i ta hala će biti novi ukras u kompleksu Karađorđevog parka – istakao je Janjić.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM