Grad

UREĐENJE CVETNIH LEJA

ZRENJANIN – Ovih dana radnici Rasadnika JKP „Čistoća i zelenilo“ užurbano rade na uređenju cvetnih leja u gradu.

cvetne-leje

– Prioritet je okopavanje, plevljenje i orezivanje pojedinih vrsta cveća u cvetnim lejama. Cilj je da naš grad izgleda što lepše i uređenije. Cveće se tokom proleća sadilo, kako je planom i programom predviđeno, u gradskim lejama na platou ispred Vojvođanske banke, Komiteta, Male Varoši, u krugu Gradske kuće, na Trgu Slobode… Što se tiče asortimana, u gradskim lejama zasađeno je više cvetnih vrsta i to muškatle, ukrasne koprivice, ruže sleza, petunije, mesečev cvet, kadifice, kane, kao i razne vrste trave. U samom rasadniku aktivno se radi na sejanju i pripremi rasada cveća za jesenju sadnju i prodaju – kaže Danijela Tančić, portparolka JKP „Čistoća i zelenilo“.

Ona napominje da su radnici ove firme angažovani i na održavanju kružnih raskrsnica u gradu, na kojima su zasađeni četinari i otporniji lišćari, zbog specifičnih uslova mikroklime asfalta, izduvnih gasova vozila i zimskog soljenja kolovoznih traka.

– Deo raskrsnica je zatravljen, a ostali delovi su zasuti ukrasnim malčom upravo sa ciljem očuvanja mikroklime i estetskih vrednosti i opstanka biljaka. Raskrsnice se redovno kose i zalivaju – napominje Tančić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz