Grad YSLAJDER

UKINUTA MOGUĆNOST SAMOOČITAVANJA VODOMERA

ZRENJANIN – Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na poslednjoj sednici u prošloj godini izglasali izmenu Odluke o snabdevanju vodom za piće, prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda, po kojoj je od 1. januara ukinuta mogućnost korisnicima usluga da sa Javnim komunalnim preduzećem „Vodovod i kanalizacija“ sklope ugovor o samoočitavanju vodomera i samouplati očitanog iznosa.

 

 

Samim tim, od prvog dana nove godine stavljeni su van snage potpisani ugovori o samoočitavanju između korisnika i preduzeća. Kako je obrazloženo na skupštinskom zasedanju, razlog donošenja ovakve odluke je uvođenje sistema očitavanja i kontrole vodomera koji će se sprovoditi daljinskim elektronskim putem.

 

– Na adrese 4.200 dosadašnjih samočitača poslato je obaveštenje o stavljanju van snage ugovora o samoočitavanju, s objašnjenjem o načinu zaduživanja od januara i obavezama korisnika do dobijanja prvog računa. Dosadašnji samočitači za januar 2018. godine neće sami uplaćivati potrošnju, već će za taj mesec biti zaduženi akontativno na osnovu prosečne uplaćene potrošnje u proteklom periodu, a račun će im naše preduzeće dostaviti početkom februara – potvrdio je rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP „Vodovod i kanalizacija“ Siniša Gajin.

 

Obaveza dosadašnjih samočitača je bila da do kraja 2017. očitaju svoje vodomere i tokom januara uplate troškove za celokupnu potrošnju do očitanog stanja.

 

– Preduzeće će, čim vremenski uslovi to dozvole, obaviti kontrolno očitavanje vodomera svih dosadašnjih samočitača. Ukoliko se tom prilikom utvrdi da je uplaćeni iznos manji od očitanog stanja vodomera, utvrđena razlika biće korisniku fakturisana u celokupnom iznosu na prvom narednom računu – naglašava Gajin.

 

Svi dosadašnji samočitači, koji žele da na računima za januar budu zaduženi na osnovu stvarne potrošnje, a ne akontativno na osnovu prosečne, trebalo bi da nakon 20. januara očitaju stanje vodomera i najkasnije do 25. januara ta stanja jave na jedan od tri načina – pozivanjem jednog od brojeva telefona: 023/535-773, 530-344, 593-003 (od 7.30 do 13.30 časova), slanjem sms poruke na broj 064/811 60 99, ili slanjem mejla na sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (navesti: ime i prezime, adresu, stanje vodomera).

 

Sve dodatne informacije korisnici mogu dobiti putem besplatne korisničke info linije 0800/024-023, kao i na sajtu preduzeća.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz