Grad YSLAJDER

UDOMLJAVANJEM ŽIVOTINJA SMANJUJE SE BROJ PASA LUTALICA

Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ iz Zrenjanina obavlja delatnost neškodljivog uklanjanja pasa i mačaka lutalica sa ulica grada Zrenjanina.

 

pas lutalica
Foto: Dušan Bartolović

 

U tu svrhu „Čistoća“ i Grad Zrenjanin su još 2005. godine otvorili privremeno prihvatilište za napuštene životinje u koje se smeštaju napušteni psi i mačke koji se pronađu na ulici.

 

„Problem napuštenih životinja je ozbiljan i u njegovom rešavanju trebalo bi da učestvuju svi – pored nadležnih državnih institucija i „Čistoće“, i sami građani trebalo bi da daju doprinos, pridržavajući se svojih obaveza prema kućnim ljubimcima. Dužnost svakog građanina koji ima kućnog ljubimca jeste da ga obeleži (čipuje), vakciniše, da se brine o njemu i da ga ne napušta i ne pušta iz kuće bez nadzora. Napuštene životinje su često gladne, bolesne, preplašene ili tužne. Ukoliko se građani opredele za kućnog ljubimca, moraju znati da to podrazumeva ispunjavanje obaveza, a prva obaveza je vakcinisanje i čipovanje“, navodi se u saopštenju „Čistoće i zelenila“, dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com.

 

U ovom preduzeću navode da se delatnost Zoohigijenske službe obavlja u skladu sa važećim propisima u ovoj oblasti, pre svih Zakonom o dobrobiti životinja.

 

Efikasan način smanjenja populacije pasa lutalica na ulicama grada Zrenjanina jeste i udomljavanje koje JKP „Čistoća i zelenilo“ promoviše od početka rada prihvatilišta.

 

„Ovom prilikom pozivamo građane koji žele da udome kućnog ljubimca da se jave na broj telefona prihvatilišta 064/811-68-78. Udomljavanje sprovodimo svake subote u periodu od 10 do 13 časova, a prihvatilište se nalazi u ulici dr Tihomira Ostojića bb – ulaz u gradsku deponiju“, ističe se u saopštenju.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.