Grad

UDOMLJAVANJE NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA

ZRENJANIN – Napuštene životinje su ozbiljan problem i u njegovo rešavanje trebalo bi da se uključe svi, dakle i nadležne državne institucije, i JKP „Čistoća i zelenilo“, kao i sami građani, saopštilo je ovo komunalno preduzeće koje na propisan način uklanja napuštene pse i mačke sa gradskih ulica.

psi

„Obaveza je svakog građanina koji ima kućnog ljubimca da ga obeleži (čipuje), redovno vakciniše,  da brine o njemu i da ga ne napušta i ne pušta iz kuće bez nadzora“, upozoravaju iz JKP „Čistoća i zelenilo“.

Efikasan način smanjenja populacije pasa lutalica na ulicama grada Zrenjanina jeste i udomljvanje koje „Čistoća i zelenilo“ promoviše od početka rada Prihvatilišta za napuštene životinje.

„Ovom prilikom želimo da pozovemo građane koji žele da udome kućnog ljubimca da se jave na broj telefona 064/811-68-78. Takođe, na Fejsbuk stranici Prihvatilište za napuštene životinje, zainteresovani građani mogu da vide fotografije pasa spremnih za udomljavanje. Ističemo da su životinje koje su spremne za udomljavanje čipovane, sterilisane, vakcinisane protiv besnila, očišćene od spoljašnjih i unutrašnjih parazita i njihovo udomljavanje je besplatno“, navodi se u saopštenju.

Udomljavanje se obavlja svake subote, u periodu od 10 do 13 časova, a Prihvatilište se nalazi u ulici dr Tihomira Ostojića bb.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz