Grad

UČENICI POSETILI AZIL ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE

ZRENJANIN – Svetski dan životinja na zanimljiv način danas je obeležen u azilu za napuštene životinje, koji funkcioniše u sastavu Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća i zelenilo”.

azil-za-pse

Naime, gosti azila bili su učenici škole “Uroš Predić” – smer zaštita životne sredine, koji su se na licu mesta upoznali sa načinom funkcionisanja prihvatilišta, a i naučili nešto o odgovornom vlasništvu životinja.

– Smatramo da je ovo dobar način da se učenici koji će se baviti zaštitom životine sredine edukuju na terenu – kaže Danijela Tančić, portparolka “Čistoće i zelenila”. – Od početka rada prihvatilišta mi promovišemo udomljavanje kao efikasan način smanjenja populacije pasa lutalica. I od početka rada prihvatilišta, udomili smo oko 2.500 pasa, ističe Tančić.

azil-za-pse

Trenutno se u azilu nalazi oko 200 pasa i desetak mačaka. Kućni ljubimac može se udomiti svake subote od 10 do 13 časova, a udomljavanje je potpuno besplatno za sve ljubimce koji su prošli veterinarski tretman. Za one koji nisu, budući vlasnici platiće samo taj deo.

Podeli članak
sinovoz
FAM