Grad

UBUDUĆE BEZ PODIZVOĐAČA RADOVA

LAZAREVO, KLEK – Obeležavanjem trase za izvođenje radova, koja ide duž kanala između Kleka i Lazareva, i čišćenjem terena, započeta je izgradnja potisnog voda fekalne kanalizacije od crpne stanice u Lazarevu, koja je izgrađena početkom prošle godine, do Kleka, odakle će se otpadne vode sa onima iz Kleka usmeravati ka gradu i potom ka Aleksandrovačkom kanalu.

kanalizacija

Radove u dužini od oko šest kilometara izvodi Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” iz Zrenjanina, i to svojom mehanizacijom i svojim ljudstvom. To će, u skladu sa najavom v.d. direktora preduzeća Ivana Devića, od sada biti praksa u poslovanju, tako da ubuduće “Vodovod i kanalizacija” neće davati podizvođačima poslove koje je u stanju da obavi sa raspoloživom mehanizacijom i ljudstvom.

– Sredstva za nastavak izgradnje kanalizacije u Lazarevu, u visini od oko 24 miliona dinara, obezbedio je Grad Zrenjanin, koji je finansirao i izgradnju pomenute crpne stanice u iznosu od dva miliona dinara. Rok za završetak radova na izgradnji potisnog voda fekalne kanalizacije Lazarevo – Klek je 90 dana – objašnjava rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP “Vodovod i kanalizacija” Siniša Gajin.

kanalizacija

Želja ovog preduzeća je da paralelno sa fekalnom radi i vodovodnu mrežu na istom potezu, čime bi i Lazarevo ušlo u krug sela koja bi među prvima bila snabdevana vodom sa postrojenja za prečišćavanje pitke vode.

– Pripremamo neophodnu dokumentaciju i planiramo nabavke, tako da se nadamo da ćemo u najskorije vreme biti izvođači i ovog izuzetno značajnog projekta – navodi Gajin.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM